Stijn Kuster
Stijn Kuster Extra 25 dec 2022
Leestijd: 1 minuut

LEGO dropt adembenemde hypercar als betaalbare bouwset

LEGO Technic lanceert de nieuwe Bugatti Bolide als bouwset. Ditmaal geen onbetaalbare set zoals deze Chiron, maar een betaalbaar en iets minder gecompliceerd bouwwerk.

Eerder dit jaar onthulde LEGO dat het de prijzen noodgedwongen omhoog moest gooien. Inflatie, grondstofkosten, dat soort ellende. En daarbovenop stiekem natuurlijk nog een beetje extra winst. Maar de prijs van deze nieuwe bouwset valt alleszins mee, al moet daar wel bij gezegd worden dat het een 9+ set betreft.

Bugatti Bolide van LEGO Technic

De Bolide is een van de nieuwste modellen van Bugatti en kost 4 miljoen euro. Tijdens het 36e Festival Automobile International werd het model uitgeroepen tot ‘s werelds mooiste hypercar. Hier lees je meer over de auto, waarvoor je welgeteld 80.016 miniatuur LEGO-bouwsets kunt kopen.

Bugatti Chiron, Lego
(Afbeelding: LEGO)

Goed gerekend, de bouwset van LEGO Technic kost inderdaad 49,99 euro. Daarvoor krijg je 905 steentjes waarmee je de Bugatti Bolide kunt nabouwen.

Betaalbare bouwset met leuke details

De echte hobbybouwer zal meer vertier halen uit de veel uitgebreidere Chiron, maar ook deze Bugatti Bolide heeft leuke details. Zo kunnen de schaardeuren open en dicht, net als bij de echte hypercar, en zijn de W16-motor en besturing tevens werkende onderdelen. De bouwset is vanaf 1 januari 2023 te koop.

De mooiste auto’s van LEGO voor volwassenen

De Bugatti Bolide van LEGO Technic is een 9+ bouwset, dus geschikt voor kinderen. Voor het meer gecompliceerde bouwwerk tipten we terloops al even de Chiron, maar er zijn meer interessante auto’s voor volwassenen. Zo is er een Porsche, VW Camper en een Aston Martin. Check in dit artikel een top 8 bouwsets van auto’s voor grote kinderen zoals jullie (onze trouwe lezers) en wij (zogenaamd stoere mannen die nog altijd met LEGO spelen). Maar de echte parel van 2022 is toch echt de Technic Ferrari Daytona SP3.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.