Autovisie
Autovisie Nieuws 24 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Google Maps krijgt nu nog grotere concurrentie van dit alternatief

Als je naar een plaats moet die je nog niet kent, gebruik je waarschijnlijk Google Maps. Apple Kaarten was nooit echt een goed alternatief, maar dat kan met deze update weleens veranderen.

Hoewel ik zelf een iPhone heb, gebruik ik steevast Google Maps in mijn auto. Hoewel Apple Kaarten je ook wel van A naar B brengt, voelt Google Maps fijner en groter.

Google Maps krijgt flinke concurrentie van Apple Kaarten

Apple ziet dat de concurrentie door Google Maps moordend is en dus komt het met nieuwe features voor Kaarten.  Het breidt de app nog verder uit waardoor die ineens een stuk aantrekkelijker wordt.

(Afbeelding: Apple)

In de verse update van Apple Kaarten is navigatie sneller en nauwkeuriger geworden. Daarnaast zijn gebouwen, parken, luchthavens en winkelcentra gedetailleerd weergegeven. Ook zie je bezienswaardigheden nu in 3D.

Met de nieuwe functies Kijk rond  laat Apple je de wereld om je heen ontdekken. De optie biedt beelden op straatniveau op hoge resolute aan. Een soort Street View die je kent uit Google Maps.

Beter navigeren

Siri Natural Language Guidance ondersteunt je nog beter op de weg. De routebeschrijving klinkt daardoor nog natuurlijker op dit Google Maps-alternatief. Rijbaan-aanwijzingen zorgen ervoor dat je nog beter voorbereid bent voor de juiste afslag.

Ook laat Apple Kaarten ook flitspalen zien. Zo weet je op welke stukken je absoluut niet te hard moet rijden. Je kunt dit ook doorgeven via Siri zodat meteen andere weggebruikers op de hoogte zijn.

De ideale update voor je elektrische auto

Wil je dat je vrienden en familie je kunnen volgen wanneer je op weg bent? Handig als je jezelf in een buurt onveilig voelt, of dat ze rekening moeten houden met het eten. Dat kan nu in dit Google Maps-alternatief.

Met deze twee Google Maps-trucjes wordt het rijden van een elektrische auto makkelijker

Ook gebruikers van elektrische auto’s komen aan hun trekken met de nieuwe update. Zij plannen hun rit nu met geschikte oplaadpunten op de route. Apple Kaarten houdt rekening met hoogteverschillen en andere factoren langs de route.

Over elektrisch reizen gesproken: Apple Kaarten heeft ook nog een update voor treinreizigers. Als je een reis plant zie je nu ook de prijs voor je kaartje.

Waarom het tijd wordt om je huis te blurren in Google Maps

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.

Reageer op artikel:
Google Maps krijgt nu nog grotere concurrentie van dit alternatief
Sluiten