Stijn Kuster
Stijn Kuster Campers 20 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Smakelijke Volkswagen camper voor Michelin chef

Volkswagen Commercial Vehicles UK maakt een unieke camper ombouw voor Alan Murchison, een chef-kok met een Michelin-ster. Met de Volkswagen Transporter reist hij mee met het team van Canyon–SRAM, een professioneel wielerteam dat enkel bestaat uit vrouwen.

“Om door Europa te reizen en de professionele atleten te ondersteunen, heb ik een voertuig nodig dat geschikt is voor langeafstandsreizen en hiervoor voldoende comfort biedt. Daarnaast heb ik voldoende opslagruimte nodig om de voeding van de topsporters mee te nemen, maar ook om een ​​uitstekende dubbele espresso te leveren,” aldus de sterrenchef.

Een Volkswagen Transporter voor een sportieve gastronoom

Aan boord vind je dan ook een koffiemolen en een professionele koffiemachine, de La Marzocco Linea Mini. Daarnaast beschikt de T6.1-camper over een gootsteen, een uitklapbaar gasfornuis en een koelkast.

Camper, Volkswagen Transporter, Michelin
(Afbeelding: Volkswagen UK)

Om overal te kunnen koken en genoeg energie bij te hebben om alle (gekleurde) verlichting aan boord te laten branden, beschikt de kampeerwagen over twee batterijen die aangesloten zijn op een 350 watt zonnepaneel.

Een echte wieler-camper

Maar de Volkswagen Transporter is meer dan een rijdende keuken alleen. In de achterbak schuilt een ‘natte ruimte’. Hier kan je naast vijf fietsen ook je met modder en zweet besmeurde kleding ophangen. Ook bevindt zich hier een hogedrukreiniger om je sportattributen schoon te spoelen.

(Afbeelding: Volkswagen UK)

De Volkswagen Transporter bewijst zich als een echte camper door de Michelin chef een inklapbaar bed te bieden waarin hij eventueel zou kunnen overnachten. Om de leefruimte uit te breiden met slecht weer of om schaduw te bieden met extreme hitte heeft de VW een luifel aan de buitenkant.

Niet te bestellen

Het design van de camper is geheel in de stijl van het team van Canyon–SRAM: rode, blauwe, paarse, en witte strepen. Om het ontwerp helemaal af te maken, dragen beide flanken de tekst ‘performance chef’.

Houten bank camper ‘levensgevaarlijk’, dit is een veiliger alternatief

Van de camper is slechts een exemplaar gemaakt en deze is niet te koop. Wel roept Volkswagen natuurlijk nog eens hoe veelzijdig de Transporter is… Smakelijk is deze versie in meerdere opzichten.

Camper, Volkswagen Transporter, Michelin
(Afbeelding: Volkswagen UK)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.