Stijn Kuster
Stijn Kuster Klassiekers 20 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze occasion wil je: Alpina B6-2.8 zoekt meestertemmer

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal vonden we een bijzondere Alpina B6-2.8 (E21) uit 1980.

Een zeldzame auto want dit exemplaar is de enige gebruikte B6 die op dit moment in Nederland te koop is. Deze Alpina is een 2.8 liter-model waarvan er slechts 259 auto’s zijn gebouwd.

Alpina B6-2.8

Autovisie nam in 1986 de BMW M3 en Alpina B6-2.8 van de E30-generatie (opvolger van de E21) mee de weg op. Beide modellen waren toen nieuw, net als de klassiekers nu tweedehands, ongeveer even duur. Toch zijn ze heel anders. Ondanks dat de Alpina het minder sportieve broertje is heb je genoeg aan het vermogen van 270 pk om dwars te gaan.

Alpina B6
(Afbeelding: Redra Auto Speziale)

Standaard leverde de 2,8-liter zescilinder in de E21 B6-2.8 203 pk. Deze B6 (E30) heeft dezelfde motor, maar 10 pk meer. De E21-occasion wint het door de 3 Webercarburateurs qua vermogen van de E30. Ook zorgen deze carburateurs voor een verbeterde betrouwbaarheid volgens de verkoper. Deze geüpgrade motor is gekoppeld aan een handbak met vijf versnellingen.

Autovisie-testnotities van toen

Hoewel de E30 generatie van zowel de BMW M3 als de Alpina B6 voor sommige liefhebbers perfect is, merkte de testredactie van Autovisie 35 jaar geleden niet alleen positieve kenmerken op. “Met de B6 in de file is niks gedaan. Hij hort en stoot, wordt snel heet. Lucht moet de Alpina hebben, ruimte om zich heen. Pas op snelheid voelt hij zich op z’n gemak; boodschappen doe je maar met een andere auto, lijkt hij te willen zeggen. Aan karakter ontbreekt het de B6-2.8 in geen geval.”

“De wilde paarden onder de motorkap blijven rusteloos en bijterig ronddolen, totdat zij in een door de wol geverfde bestuurder hun meester hebben gevonden.”

Nu zien we in de advertentie dat dit stuk Duitse passie sinds 1980 een kilometerstand van 83.031 kilometer heeft. Ook noteren we veel extra’s zoals een schuifdak, groen getint glas en stuurbekrachtiging. De Alpina B6 lijkt in erg goede staat maar heeft een dan ook een gepeperd prijskaartje van 69.500 euro.

Alpina B6
(Afbeelding: Redra Auto Speziale)
Alpina B6
(Afbeelding: Redra Auto Speziale)
Motor Alpina B6. (Afbeelding: Redra Auto Speziale)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.

Reageer op artikel:
Deze occasion wil je: Alpina B6-2.8 zoekt meestertemmer
Sluiten