Stijn Kuster
Stijn Kuster Campers 22 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse overheid verkoopt Volkswagen Transporter Camper (T4)

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze en oude dienstvoertuigen, worden vervolgens verkocht door het Ministerie van Financiën. Ditmaal staat er een Volkswagen Transporter Camper te koop.

Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor je kersverse bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’. Hoe dit exact in zijn werk gaat, laat Autovisie in deze reportage zien.

Volkswagen Transporter Camper T4 bij de Nederlandse overheid

Autoliefhebber of niet, de Volkswagen Transport ken je. Ditmaal staat er een camper-uitvoering bij de Nederlandse overheid te koop. Het exemplaar beschikt over de 1,9-liter viercilinder dieselmotor, beter bekend als de 1.9 TD. Dit motorblok staat bekend om zijn degelijkheid en levert 68 pk en 140 Nm aan koppel.

Volkswagen Transporter T4 Camper
(Afbeelding: DRZ)

De Volkswagen Transport camper komt uit 1997 en heeft een interieur met lichte voorstoelen – die nog opvallend schoon zijn. Onder de motorkap in zijn leeftijd en kilometerstand van 235.971 kilometer wel te zien aan wat roest, viezigheid en isolatiemateriaal dat zijn beste tijd heeft gehad.

Volkswagen Transporter T4 Camper
(Afbeelding: DRZ)

Ook achterin de camper, die bij de Nederlandse overheid staat, beginnen de jaren te tellen en is het alles behalve luxe te noemen. Desondanks kan de Volkswagen een leuke basis zijn om een camper van te maken.

Een goedkoop winterproject

Let wel, bij de advertentie staat dat er geen sleutel aanwezig is en de auto van import afkomstig is. Daarbij is er niet bekend over de onderhoudshistorie van de camper. Een flinke gok dus, al kan je ‘m wellicht voor een prikkie op de kop tikken.

Een andere manier om goedkoop een camper te bouwen, is door een Kei-busje om te toveren. Autovisie selecteert drie Japanse Kei-busjes die een unieke basis zijn voor een micro-camper.

Overheid veilt auto Sywert van Lienden en hij is not amused

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.