Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 22 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze occasion wil je: MG ZT-T; onderscheidend, exclusief en zeer betaalbaar

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal vonden we een MG ZT-T.

De Rover 75/MG ZT is onderscheidend, exclusief en zeer betaalbaar. In samenwerking met BMW ontwikkelde het Engelse merk een auto met retro vormgeving en moderne techniek. Autovisie reed in 2004 met het faceliftmodel.

MG ZT-T occasion

“MG Rover heeft zij n hele modelrange onder handen genomen, waaronder een nieuw uiterlijk voor de ZT. Is hij daarmee mooier geworden? Naar mijn smaak niet. Ik vond het oude aangezicht fraaier met dat oer-Britse gaas in de grille en die gescheiden koplampen, die hem een wat omfloerste blik gaven. Maar de retouches zijn niet zodanig dat de ZT en ZT-T (de stationwagon) daardoor lelijk zijn geworden; het is nog steeds een begeerlijke automobiel.”

Occasion, MG ZT-T
De gevonden occasion. (Afbeelding: AutoTrack)

De MG ZT is geleverd met vier verschillende motoren. Van een 1,8-liter viercilinder tot een dikke 4,6-liter V8. Als benzinerijder, had je veel keuze. Dieselen kan enkel met een 2,0-liter viercilinder van BMW. Deze levert maximaal 129 pk.

Occasion, MG ZT-T
(Afbeelding: AutoTrack)

De gevonden occasion beschikt over de 2,5-liter V6. Deze motor is dorstig maar maakt een hoop goed met zijn geluid. Daarbij zijn deze V6-uitvoeringen niet zo duur als de MG ZT’s met V8 die meer als collector’s item worden gezien.

De gevonden MG ZT-T occasion

Autovisie vindt een MG ZT-T als occasion met grofweg 128.000 kilometer op de teller. De auto komt uit 2003 en is origineel in Nederland geleverd. Op het eerste gezicht ziet de Brit er nog netjes uit, ondanks dat-ie al vier privé-eigenaren gehad heeft.

Occasion, MG ZT-T
(Afbeelding: AutoTrack)

De occasion staat bij een verkoper in Terneuzen. De vraagprijs ligt op net geen 7 mille.

Koopwijzer

Interesse in deze of een Rover 75/MG ZT(-T)? Bekijk de koopwijzer voor de occasion voor je gaat proefrijden!

Deze occasion wil je: Nissan Micra 160 SR; betaalbaar, sportief en zuinig

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.