Stijn Kuster
Stijn Kuster Campers 21 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Mannenweekend? Deze Mercedes-camper moet je hebben

Met je vrienden op pad door de wildernis of gewoon helemaal alleen de ongerepte natuur verkennen? Deze camper is speciaal gemaakt voor offroad-avonturen en is een van de meest brute kampeerwagens die je kan kopen.

De camper wordt gebouwd in het Amerikaanse Oregon door Outside Van en draagt de naam ‘Launch Pad’. De Mercedes Sprinter is voor een groot deel naar eigen wens aan te passen.

Een Mercedes Sprinter-camper volledig naar eigen wens

Zo is er keuze uit twee tot vier ‘captain chairs’. Heb je er niet altijd vier nodig dan zijn deze ook te verwijderen. Hetzelfde geldt voor de bedden, hiervan is de indeling zelfs volledig te customizen.

Mercedes Sprinter, camper
(Afbeelding: Outside Van)

De keuken heeft een koelkast, kookplaat en spoelbak waaronder je tot 30 liter water kan opslaan. Door de airco en verwarming kan je met de camper in alle seizoenen overnachten op een koude berg of in de warme jungle.

Vitamine D of elektriciteit

Op het dak vind je een zonnepaneel van 135 watt. Hiermee kan je het 8,1 kWh accupakket opladen. Tenminste, als je de zon niet blokkeert. Op het dak hangt namelijk een hangmat waarin je heerlijk kunt uitrusten.

Mercedes Sprinter, camper
(Afbeelding: Outside Van)

De camper is in eerste instantie gericht op jagers en heeft daarom ook opbergruimte voor geweren en messen. De verhoogde Mercedes Sprinter draagt dikke offroad-banden en heeft aan de achterkant twee keer twee banden (dubbel lucht). Kom je toch vast te zitten dan kan je met de lier op de platte bullbar je camper aan een boom uit de problemen trekken.

(Afbeelding: Outside Van)

Omdat de camper op alle fronten aan te passen is, vermeldt de verkoper geen prijzen. Het bedrijf bouwt meer dan 100 bestelwagens per jaar om. Hoewel deze dus op jagers is gericht, kan je hem ook gebruiken als niet-jager wanneer je bijvoorbeeld van wildkamperen houdt.

(Afbeelding: Outside Van)

Ideaal voor beginners: de goedkope Dacia Dokker camper

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.