Stijn Kuster
Stijn Kuster Campers 31 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Kamperen in stijl met een Suzuki Jimny camper

De Suzuki Jimny heeft de harten van veel liefhebbers al harder doen kloppen. Nu kan je met de compacte terreinbeul zelfs op vakantie door ‘m met een daktent om te bouwen tot camper.

De danktent is gemaakt door Kamado en heet de Canotier J3, vernoemd naar een franse strohoed die schippers vroeger droegen.

Suzuki Jimny camper

Met dit Jimny-hoedje heb je geen camper meer nodig. Met een ladder klim je richting het dak van je Suzuki en kan je de tent uitklappen. De uitgeklapte tent heeft twee openingen die beide af te sluiten zijn met een hor of volledig tentdoek.

Kamado Canotier, Suzuki Jimny, Camper
(Afbeelding: Kamado)

Dit tentdoek is gemaakt van neopreen. Dit is een elastisch rubber waar ook wetsuits van gemaakt zijn. Het materiaal zorgt ervoor dat je droog ligt en dat de warmte of kou zo min mogelijk naar buiten ontsnapt. Ideaal voor kamperen met lage of hogere temperaturen.

Deze 4×4 camper met plek voor je (cross)motor is voor echte alpha’s

Bovenop het dak van de Suzuki Jimny heb je genoeg ruimte om te slapen. Een tweede persoon meenemen in het tentje kan, maar het wordt wel krap. De bodem van het tentje is 2,1 meter lang en 1,12 meter breed. De tent weegt slechts 45 kilogram. Hierdoor wordt de Suzuki Jimny camper niet topzwaar.

Suzuki Jimny camper alleen in Japan

Met je Suzuki Jimny kamperen tussen de échte campers, gaat vooralsnog in Nederland niet. Het Japanse bedrijf wil namelijk altijd zelf de daktent installeren. Wil je de tent, dan moet je met je Jimny naar Japan.

De tent heeft een prijskaartje van 770.000 Japanse Yen. Omgerekend naar euro is dat een bedrag van zo’n 5.415 euro.

Duurtest met de kleine Japanner

Naast de daktent, heb je natuurlijk ook een Suzuki Jimny nodig. Hoe het is om zo’n Jimny te bezitten? Autovisie-redacteur Peter Hilhorst neemt je in onderstaande video mee in de kleine offroader na zes maanden gebruik.

Winterproject: Wie maakt deze Vespa mini camper van de overheid af?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.