Stijn Kuster
Stijn Kuster Campers 19 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Winterproject: Wie maakt deze Vespa mini camper van de overheid af?

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze occasions en oude dienstvoertuigen, worden vervolgens verkocht door het Ministerie van Financiën. Hoe dit exact in zijn werk gaat, laat Autovisie in deze reportage zien.

Ditmaal staat er een Piaggo Vespacar P2 te koop. Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor je kersverse bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’.

Vespa mini Camper

Hoewel er ‘car’ in de naam zit is de Piaggo Vespacar (Ape) niet echt een auto. Het karretje is namelijk een brommobiel met een gele of blauwe kentekenplaat. Dit betekent dat de maximale snelheid 25 of 45 kilometer per uur is, al kan-ie in sommige gevallen harder. Welke motorisering de potentiële mini camper heeft, is onduidelijk. Er kan een 50 cc, 125 cc, 150 cc, 175 cc of 218 cc eencilinder benzinemotor onder de Vespa liggen. Ook is er een 422 cc diesel geleverd.

Flink wat werk

Hoewel een camper maken van de Vespa een leuk idee is, moet je er wel handig voor zijn. Niet alleen omdat een camper interieur maken een lastige klus is. Ook omdat de Vespa nogal toe is aan een restauratie.

Het plaatwerk van de Italiaan heeft nogal veel bruine randjes. En de advertentie vermeldt: “De cabinevloer en cabine hoeken onder zijn plaatselijk doorgerot.” Zo kan je vanaf de bestuurdersstoel het wegdek zien.

Vespa mini Camper is een leuk winterproject

Voor wie goed is met een lasapparaat, het niet erg vindt om een klein motorblokje te reviseren en op zoek is naar een kleine betaalbare camper. Hij of zij kan wellicht deze Vespa voor een prikkie op de kop tikken en vervolgens de hele winter lang aan het karretje sleutelen. Wil je niet sleutelen, dan kan je ook een soortgelijk kant-en-klaar model kopen.

Deze 4×4 camper met plek voor je (cross)motor is voor echte alpha’s

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.