Ramon Mens
Ramon Mens Video 21 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Zo kwam de Peugeot e-Legend tot stand – Sjoerds Weetjes #136

Met de Peugeot e-Legend Concept presenteerde Peugeot in 2018 een van de mooiste concept cars. Maar waarom kwamen de Fransen met het studiemodel? Hoe komt een concept car in het algemeen tot stand? En wat voor geheimen kent de Peugeot e-Legend? Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen duikt samen met jou in de adembenemende concept car, waarvan je na het zien van de video begrijpt dat die nooit zo gebouwd kan worden.

Op de 2018-editie van de Autosalon van Parijs verraste Peugeot vriend en vijand met een wonderschone concept car, de e-Legend. Hij vertelt een verhaal over de richting waarin de auto-industrie in het algemeen naar toe gaat. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen kreeg een exclusief kijkje in de wereld achter de e-Legend. In een nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes vertelt hij hoe de auto tot stand is gekomen en waarom de auto er is gekomen.

Pininfarina

Wie de auto ziet, herkent er ongetwijfeld een Peugeot 504 in en dat is niet zonder reden. Op het moment dat de Franse autobouwer de concept car presenteerde, bestond de door het legendarische designhuis Pininfarina ontworpen Coupé-model exact vijftig jaar. De designafdeling greep terug naar dat jubilerende model vanwege zijn dynamische lijnvoering en iconische ontwerpstijl. Onderhuids is het een totaal andere auto. Hierbij is geen enkele link met de 504 Coupé te vinden. Anders dan vijftig jaar geleden heeft de virtuele opvolger van de slanke coupé geen viercilinder of V6-benzinemotor onder de kap, maar op papier een krachtige elektrische aandrijflijn. Deze bestaat uit twee elektromotoren (463 pk/800 Nm) en een accupakket van 100 kWh. Daarnaast werpt het interieur ook een blik op de toekomst met een groot display en een wegklapbare steer-by-wire-stuurkolom die autonoom rijden mogelijk moet maken.

508

De e-Legend Concept is 4,65 meter lang, 1,93 meter breed, 1,37 meter hoog en is daarmee 10 centimeter langer, 7 centimeter smaller en 3 centimeter hoger dan de 508.

Productie

Hoe mooi zal het zijn als Peugeot de e-Legend in productie neemt? Welnu, dat is niet mogelijk. De e-Legend is geboren als concept car en zal in die hoedanigheid ook altijd voortbestaan. Waarom? Dat legt Sjoerd van Bilsen je uit in aflevering 136 van Sjoerds Weetjes. Nabij Parijs kon hij opnieuw kennis maken met de concept car. Daar mocht hij van Peugeot niet alles filmen, maar wel vertellen. Zo biedt hij een kijkje in de wereld van concept cars.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.