Autovisie
Autovisie Video 11 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Zo heb je een Peugeot niet eerder bekeken – Sjoerds Weetjes #202

Vraag een willekeurig iemand naar het merk met de leeuw en hij of zij weet direct dat je het over Peugeot hebt en daarvoor hoef je geen autoliefhebber te zijn. De leeuw maakt al sinds jaar en dag deel uit van Peugeots identiteit. Weet je dat de leeuw als merkwapen voor Peugeot al lager bestaat dan de autoproductie? 

Weet je ook dat pas sinds enkele jaren de leeuw als een van de karaktereigenschappen van Peugeot wordt gebruikt? In deze nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit hoe designafdeling van Peugeot de koning van het dierenrijk in hun ontwerpen doorvoert. Hij vertelt je tevens hoe het Franse bedrijf tot de leeuw is gekomen. En na het zien van deze video ga je bovendien de modellen van Peugeot anders bekijken. Let maar op. Bovendien kun je in deze video genieten van een van de mooiste coupés uit de autogeschiedenis: de 504 Coupé. En dan ook nog eens een exemplaar van de eerste generatie, met die prachtige achterlichten. Die keerden vorig jaar overigens terug op die bijzondere E-Legend Concept!

Twee andere sterren van deze aflevering zijn de nieuwste e-208 en de minder geliefde eerste generatie van de 308. Toch heeft die auto meer met de leeuw dan je in eerste instantie denkt.

Sjoerds Weetjes 

De videorubriek Sjoerds Weetjes vertelt je wekelijks een bijzonder of opvallende verhaal uit de auto-industrie. Dit keer gaat het over de leeuw in het design van Peugeot, maar Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen liet je in eerdere afleveringen ook kennismaken met een bijzonder setje Porsches, hij vertelde je als allereerste wereldwijd alle details van de Bugatti Divo, Sjoerd praatte je bij over de bijzondere opties van Ferrari’s tailor made, hij onthulde het verkeerde Bentley-embleem op de Continental GT en onthulde de inbreng van Lego voor het koplampontwerp.  

Elke vrijdag is er een nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes. Bekijk eerdere onderwerpen als de Maserati MC12, de Peugeot e-Legend, de Bugatti Centodieci, de McLaren 765 LT en Aston Martin Valhalla  op www.autovisie.nl of via de afspeellijst van Autovisie op Youtube.com. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.