Autovisie
Autovisie Video 4 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Waarom Porsche moeite had 918 Spyder te verkopen – Sjoerds Weetjes #201

Achteraf… is mooi wonen, zegt cabaretier Theo Maassen altijd. Met de wetenschap van nu hadden de twijfelaars onder de Porsche 918 Spyder-geïnteresseerden natuurlijk direct de open hybride-sportwagen aangeschaft. De prijzen gaan momenteel door het dak. Maar dat was bij de marktintroductie wel anders.

Porsche moest echt leuren met de 918 Spyder. De belangstelling was groot, maar de verkoop van de sportwagen liep uiterst moeizaam. Wat was de reden? Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen legt het je in deze nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes uit. 

Wie toen had geweten dat de prijzen van de 918 Spyder enorm zouden stijgen, had toen direct zijn handtekening gezet. Vooral de waardes van de versies met het Weissachpakket zijn flink gestegen en dat terwijl de vraag naar de Weissach-uitmonstering gering was.

GT3 RS en GT2 RS

Leuk weetje, juist door de forse waardevermeerdering van het Weissach-pakket op de 918 Spyder verkocht Porsche meer Weissach-versies van de 911 GT3 RS en GT2 RS, omdat een deel van die kopers dachten dat het lichtgewichtpakket óók op de 911 voor een explosieve waardestijging zou zorgen. Van de 911 GT2 RS is meer dan 90% een Weissach, wat een reguliere 911 GT2 RS dus zeldzamer maakt. De echte verzamelaars gaan straks op zoek naar een Weissach-loze versie, zoals ook de 911 GT3 (991.1) exclusiever dan een 911 GT3 RS (991.1) is. 

Sjoerds Weetjes

Elke week behandelt Sjoerd van Bilsen een specifiek model in de exclusieve Autovisie-serie Sjoerds Weetjes. Hij praat je bij over ontwikkelingen in de auto-industrie en toont aan hoe bepaalde modellen tot stand zijn gekomen. Ook verklapt hij niet eerder vertelde verhalen en brengt rare zaken in een auto aan het licht. In eerdere afleveringen legde Sjoerd je uit hoe omslachtig je bij het ruitensproeierreservoir van de Alfa 4C komt, toonde hij aan hoelang het duurt voordat je het oliepeil van de Alpine A110 hebt bereikt, onthulde hij hoe prototypes worden gemaakt, vertelde Sjoerd waarom DHL aan de Aston Martin GT12 verdient en verklaarde hij waarom de RS6 Avant niet breder kan. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.