Autovisie
Autovisie Nieuws 20 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Duurste optie voor Porsche 911 GT2 RS ook de populairste

Hoewel veel kopers van de Porsche 911 GT2 RS nooit met hun auto aan een track day zullen deelnemen, neemt bijna iedereen toch het zogeheten Weissach-pakket. Waarom? Gewoon, omdat het kan. En om te voorkomen dat je opmerkingen krijgt als ‘kon je het niet betalen?’.

gt2rs5

In de kringen waarin de 911 GT2 RS-kopers zich begeven is het toch een soort van kijk-mij-eens of anders proberen te zijn dan de rest. Het Weissach-pakket is daar voor de Porsche 911 GT2 RS een perfect middel voor. Want het pakket omvat niet alleen enkele onderhuidse afwijkingen ten opzichte van de reguliere GT2 RS, ook visuele verschillen. Een Weissach-pakket herken je direct aan de Porsche-belettering op de enorme achtervleugel. En anders aan het carbon fibre-dak of de twee strepen op het dak en de bagageklep.

gt2rs3

Clubsport

Het zijn trouwens elementen die je op de reguliere 911 GT2 RS ook zou kunnen aanbrengen, zij het dat je dan het dak met folie van koolstofvezel moet bekleden. Een echte Weissach herken je onderhuids aan de titanium rolbeugel, carbon fibre schakelflippers, het Clubsport-pakket (rolkooi, voorbereiding voor noodstroomvoorziening accu; rode 6-puntsgordel voor de bestuurder en brandblusser), koolstofvezel stabilisatorstangen en de 11,5 kg lichtere magnesium wielen. Alles bij elkaar zorgt het Weissach-pakket ervoor dat de sportcoupé 30 kg lichter is dan het exemplaar zonder de optie.

gt2rs1

Heel populair

Porsche dacht wel dat er voor het pakket belangstelling zou zijn, maar naar nu blijkt heeft meer dan 90% van alle GT2 RS-kopers voor de Weissach-versie gekozen! Het is niet bekend hoe Porsche dat met de productie van de auto doet. Een hooggeplaatste official liet eerder aan Autovisie weten dat de elementen van het Weissach-pakket een langere productietijd nodig hadden en dat toeleveranciers geen grote aantallen konden maken. Aangezien de tijdsspanne voor de 911 GT2 RS tot juli stond gepland, zullen er dus vermoedelijk minder GT2 RS-en zijn gebouwd dan er met louter een GT2 RS (zonder Weissach-optie) mogelijk was. Maar niemand die daar bij Porsche van wakker ligt. De meerprijs van het Weissach-pakket bedraagt liefst € 31.414,-. Vandaar dat de Duitse sportwagenfabrikant ook voor de 911 GT3 RS een dergelijk pakket heeft ontwikkeld. Big business.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.