Autovisie
Autovisie Nieuws 20 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Onderzoek naar veiligheid Tesla-fabriek in Fremont

Tesla wordt onderzocht door de Occupational Safety and Health Administration (OSHA) van Californië. De Amerikaanse autobouwer zou een aantal ongelukken in zijn Fremont-fabriek hebben verzwegen.

Model 3-productie

De OSHA begon zijn onderzoek op dinsdag, aldus een woordvoerder. Een dag daarvoor had de website Reveal onthuld dat Tesla zijn veiligheidsstatistieken kunstmatig laag houdt door sommige ongelukken niet te melden. Het is verplicht om dat wel te doen, binnen acht uur na een incident waarbij een medewerkers gewond is geraakt.

Reactie Tesla

Tegenover het persbureau Reuters zei Tesla: “We hebben door de jaren heen nog nooit een tik op de vingers gehad voor het niet correct of niet compleet melden van verwondingen.” Volgens het bedrijf is zijn Fremont-fabriek vijftig procent veiliger dan hij was toen General Motors en Toyota de productiefaciliteit nog runden.

Relatief veel ongelukken

De juistheid van die bewering kunnen we moeilijk toetsen, maar volgens een Worksafe-rapport uit mei 2017 is het met de veiligheid bij Tesla juist minder goed gesteld. In 2016 raakten 8,1 op de 100 Tesla-medewerkers gewond tijdens hun werk. Het gemiddelde van de hele auto-industrie was toen 6,2 op de 100. Een jaar eerder lagen die cijfers nog op 8,8 (Tesla) en 6,7 (auto-industrie).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.