Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Video 30 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Waarom Lexus opeens geen klapdak meer wilde – Sjoerds Weetjes #210

Na de SC430 en de IS250C heeft Lexus weer een open model in zijn leveringsprogramma. Dit maal heeft de cabriolet geen tweedelig inklapbare hardtop, maar een traditionele softtop. Waarom? IN de nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes geeft Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je het antwoord. 

De nieuwste cabriolet van Lexus is gebaseerd op de LC. De productielijn debuteerde als coupé in 2016. Begin 2019 stelde Lexus voor het eerst een open variant voor. Toen betrof het nog een studiemodel, zoals ook de Cabriolet als studiemodel zijn carrière begon. Negen maanden na de onthulling verscheen al het productiemodel. De levering liet echter nog driekwart jaar op zich wachten. De LC Cabriolet is dan ook nét op de markt. 

Andere open versie

De LC Cabriolet is het enige cabrioletmodel in het bestaande programma. De Japanse autobouwer is ook niet van plan om er een andere open versie naast te zetten, want met het huidige leveringsprogramma richt de autobouwer zich juist meer op de SUV’s, waarvan het de UX, NX en RX aanbiedt. De hatchback CT gaat er binnenkort uit, de IS komt in zijn nieuwste gedaante al helemaal niet naar Nederland en de RC ruimt binnenkort ook het veld. Al eerder verdween de GS, al kwam daar een ES voor terug.  

Sjoerds Weetjes

Sjoerds Weetjes is een vaste videorubriek van Autovisie. In elke aflevering vertelt Sjoerd van Bilsen je een bijzonder of opmerkelijk verhaal over een merk, een model of specifiek onderdeel. Al eerder legde hij uit waarom de projectnaam van de allereerste Corvette ‘Opel’ luidde. Sjoerd mocht als enige journalist in de designstudio van Bugatti twee nooit eerder getoonde showcars filmen en ook had hij de primeur met de Bugatti Divo. Hij bracht een serieuze fout van een van Bentley’s toeleverancier aan het licht en legde je uit waar het idee van een knipperend alarmlichtje in de dakantenne van de Mini Clubman vandaar komt. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.