Autovisie
Autovisie Video 18 aug 2016

Volkswagen Polo R WRC versus Kamaz rallytruck

De 16,5 liter dieselmotor in de Kamaz 4326 neemt het op tegen de 1,6 liter benzinemotor in de Volkswagen Polo R WRC. Negenhonderdtachtig pk tegen driehonderdtwintig pk. Tienduizend kilogram tegen duizend kilogram. Eerlijke strijd? Nee, maar dat betekent niet dat het geen spectaculaire beelden oplevert.

3-Red Bull Volkswagen Polo R WRC versus Kamaz 4326 - Autovisie.nl

Finland

Ouninpohja in Finland, een van de heftigste rallyparcours ter wereld, is het strijdgebied voor deze twee totaal verschillende wapens. De Volkswagen Polo R WRC heeft meerdere titels in het wereldkampioenschap rally n de wacht gesleept en de Kamaz 4326 wordt gezien als de koning van Dakar. Met zijn 16,5 liter dieselmotor met 980 pk is die tweede ondanks zijn gewicht van 10.000 kilogram nog uitzonderlijk snel. Hij haalt een topsnelheid van ongeveer 160 km/u, ongeacht of het nu op gravel, zand of asfalt is.

Polo R WRC

De Polo is er een verdergewicht bij, met zijn leeggewicht van 1.000 kilogram. Met 320 pk en een sequentiële zesversnellingsbak sprint hij in 3,9 tellen naar de 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 200 km/u. Dit kan vele malen hoger worden, mits er een andere versnellingsbak wordt geplaatst. De strijd tussen de twee mag dan niet eerlijk zijn, de beelden uit Finland zijn geweldig. Enorme sprongen, dwars door de bossen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.