Autovisie
Autovisie Video 31 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Viperpower voor klassieke Dodge Charger

De SRT-10-badge in de grille verraadt het al: deze Dodge Charger heeft niet langer een grote achtcilinder, maar heeft nu de (nog grotere) 8,3 liter V10 van de Dodge Viper voorin liggen.

V10

De eigenaar van deze Dodge Charger heeft ervoor gekozen om geen originele 7,2 liter (440 cubic inch) achtcilinder te zoeken voor zijn Viper, maar om hem helemaal te moderniseren. Hij heeft een 8,3 liter V10 uit de Viper gemonteerd, die gekoppeld zit aan een handgeschakelde zesbak van Tremec. Het resultaat is 534 pk en 752 Nm. Onder de enorme motorkap lijkt de relatief moderne V10 echter nog altijd heel klein.

Modern

Het uiterlijk van de auto is heel strak gehouden, maar toch zijn er in de grille en op de achterkant SRT-10-badges geplaatst, net als op de voorschermen. De auto is in de kleur ‘Green with Envy’ gespoten, een felgroene kleur die debuteerde in 2011 op de Dodge Challenger. Later is ook de Viper in deze kleur geleverd. Het interieur is volledig gestript en is vervolgens ook gemoderniseerd met lichtgewicht onderdelen van koolstofvezel. Als laatste heeft hij buitenspiegel met ingebouwde LEDs voor de richtingaanwijzers.

Uniek is de ombouw overigens niet. Er bestaan meerdere exemplaren van de Dodge Charger die voorzien zijn van een V10. Eerder dit jaar ging er bij veilinghuis Mecum een rood exemplaar voor 70.000 dollar, zo’n 65.000 euro onder de hamer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.