Autovisie
Autovisie Video 31 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Aston Martin test met 4,0 liter V8 van AMG

De Aston Martin DB11 moet ook leverbaar worden met een achtcilinder. Dat wordt een motor die gebaseerd is op de nieuwe twin-turbo V12 van het merk. Hier rijdt echter een exemplaar met de 4,0 liter V8 van AMG.

Aston Martin DB11 V8 - Autovisie.nl

AMG

Aston Martin is een aantal jaren geleden een samenwerking aangegaan met Mercedes-AMG. Die samenwerking moet er onder meer voor gaan zorgen dat de 4,0 liter V8 van AMG, bekend uit de AMG GT, in de nieuwe V8 Vantage gebruikt moet gaan worden. In de onderstaande video kun je alvast horen hoe dat ongeveer gaat klinken. Let overigens niet op de carrosserie, het gaat hier even puur om de motor. De motor wordt zowel hardwarematig als softwarematig aangepast voordat hij in de nieuwe V8 Vantage gebruikt gaat worden.

Eigen V8

Naast de V8 van AMG werken de Britten ook aan een eigen V8, die gebaseerd wordt op de nieuwe 5,2 liter V12 van de DB11. Waar de motor van AMG gebruikt moet gaan worden in de nieuwe V8 Vantage, moet Astons eigen V8 in de DB11 komen te liggen. Net als bij de Bentley Continental GT verwacht Aston op deze manier de afzet fors te vergroten. De nieuwe motor moet – net als de huidige V8 – gebouwd gaan worden door Ford in Keulen.

BEKIJK OOK: AUTOVISIE VLOG: EERSTE TESTNOTITIES ASTON MARTIN DB11

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.