Autovisie
Autovisie Nieuws 31 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Audi legt naam Q4 en S Q4 vast

Audi is het modellengamma van SUV’s fors aan het uitbreiden. Waar het eerst bestond uit de Q3, Q5 en Q7, is er nu de Q2 al aan toegevoegd. In de komende jaren worden daar ook nog de Q6 en Q8 aan toegevoegd en nu lijkt het Q-gamma vrijwel helemaal dichtgetimmerd met de komst van een Q4.

Audi TT Offroad df
Audi TT Offroad

SUV

Hoe meer SUV’s, hoe beter, lijkt het motto bij veel autofabrikanten tegenwoordig. Heel vreemd is dat niet, want de fabrikanten volgen puur de vraag vanuit de markt. Niet alleen vormen SUV’s in de Verenigde Staten het grootste segment, ook in Europa is dit het geval. Hier zijn echter wel vooral kleinere crossovers de verkoopkampioen momenteel, waar Audi met de Q2 al op inspeelt. De Q4 zal qua formaat – heel logisch – tussen de Q3 en Q5 gepositioneerd worden. Waarschijnlijk wordt het een sportievere crossover. Daar heeft Audi eerder al een voorproefje van laten zien, in de vorm van de TT Offroad. Dat model komt er niet, maar de kans is groot dat we er wel trekjes van gaan zien in de nieuwe Q4 en S Q4. De naam is in elk geval alvast vastgelegd bij het Europese patentbureau.

LEES OOK: AUDI GEEFT ELEKTRO-AUTO EIGEN DESIGNSTIJL

Elektrisch

De nieuwe SUV’s van Audi zullen er niet alleen met verbandingsmotoren komen, er komen ook plug-in hybride en volledig elektrische varianten van. De eerste volledig elektrische SUV van het merk komt in de vorm van de Q6. Die auto zal ook een volledig nieuwe designtaal laten zien. Er wordt nog onderzocht of een versie met een brandstofcel ook commercieel interessant is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.