Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Video 18 jul 2021
Leestijd: 1 minuut

Porsche 911 GT3 en Toyota GR Yaris: de ideale garage? – Video

Een Porsche 911 of een Toyota Yaris? De krankzinnige vraag stellen is hem beantwoorden. Niet helemaal. Totaal verschillend, maar ook weer niet zo blijkt op de heerlijke wegen in Luxemburg.

De morele winnaar is in elk geval de Toyota GR Yaris. Hij promoveerde uit de parkeergarage van een seniorenflat naar de pitbox van de liefhebber. Een GR Yaris bemachtigen is zelfs moeilijker dan een GT3 scoren en dáár wordt bijkans al om gevochten. Het is de eerste keer dat een Yaris als een automobiel lustobject wordt gezien en kans maakt in een droomgarage met twee plekken. Daar is echter alle reden toe. Hij is extremer dan de Porsche 911 GT3, omdat hij nóg sterker afwijkt van de basisversie dan de Duitse volbloed. Wat te denken van 261 pk, vierwielaandrijving en exotische materialen om gewicht te besparen?

Steengoed: de Porsche 911 GT3

Toch komt de Porsche 911 GT3 als eerste naar boven op de altijd broeiende vraag naar de optimale indeling van het wagenpark. Uit een reflex zegt iedereen de GT3 en niemand zal teleurgesteld zijn. Porsches van de GT-divisie zijn zonder uitzondering steengoed. Daar kun je inmiddels blind van uitgaan. Geslepen tot een zekerheid. Met 510 pk, 9000 toeren om te scoren en een compleet nieuwe voorwielophanging om het speelveld naar een nog hoger niveau te tillen. Maar de eeuwige discussie is daarmee niet afgesloten, maar juist geopend. Kan dit tweetal alle stuurwensen vervullen en welke krijgt een plek vooraan in de garage? In deze video de antwoorden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.