Autovisie
Autovisie Extra 17 jul 2021

5 must-haves: Red Bull RB16 Max Verstappen en meer!

Autoliefhebberij, het draait om zoveel meer dan alleen auto’s. Of je nu racet op het circuit of modelauto’s spaart, binnen de autowereld vind je verschillende hobby’s. Wij selecteren vijf toffe must-haves voor jou als autofanaat.

Red Bull RB16 Max Verstappen Minichamps € 200,

Na zijn F1-debuut was Max Verstappen nog een tijdje ‘van ons’, maar hij heeft volkomen terecht nu veel fans over de hele wereld. Precies zoals wij ooit mannen als Fittipaldi, Senna of Schumacher bewonderden. De grote merken in de miniatuurautowereld haken daar graag op in. Minichamps maakt bijvoorbeeld al jaren vrijwel het hele F1-veld na, meestal in twee schalen. Het startveld van 2020 hebben ze nu compleet, dus ook deze waanzinnig mooi gedetailleerde RB16 van Max. In dit geval de auto waarmee hij derde werd in de GP van Stiermarken. Gek, waarom kiezen ze nou niet één van de races die hij wón, zoals de 70th Anniversary Grand Prix op Silverstone?

Bugatti Ceramique Edition One smartwatch € 899,-

Een Bugatti onder je achterste is de droom van velen. Helaas blijft het voor de meesten bij dromen. Gelukkig is een Bugatti om je pols een stuk betaalbaarder. Goedkoop is de smartwatch niet, maar daar krijg je wel een hoop voor terug. Met zijn strakke ontwerp en behuizing van keramiek is het een zeer stijlvolle polsklok, die je bovendien kunt aanpassen. De ring (bezel) is namelijk te verwisselen. Verder is hij net als zijn broeders op vier wielen enorm krachtig en zeer rijk uitgerust. Van een batterij die twee weken meegaat tot een Amoled-scherm en diverse sensoren. Letterlijk de Bugatti onder de smartwatches.

BMW 3-Serie E30 Cabrio Herpa € 6,25

In deze maanden wemelt het ineens van de cabrio’s op de weg. Daarbij is de BMW 3-Serie, model E30, een fraaie verschijning. Meer tijdloos dan klassiek. Wat een heerlijke auto moet dat zijn, liefst met zo’n smeuïge zescilinder in lijn… zo droom je dan spontaan weg bij een miniatuur als deze van Herpa, in 1 op 87. Dat model hadden ze al; het is een heruitgave, nu in het zwart. Het pleit voor het hoge niveau van Herpa dat ook dit wat oudere model nog elke toets der kritiek doorstaat.

Lego Ideas Typemachine vanaf € 199,99

Je kunt het zo gek niet bedenken, of Lego heeft er met haar kleine steentjes wel een kopie van gemaakt. Toch weet de Deense speelgoedfabrikant ons nog steeds te verbazen. Bijvoorbeeld met deze typemachine. De uit 2079 onderdelen bestaande set is echter geen bedenksel van Lego zelf, maar is afkomstig uit het Ideas-programma. Dit is een initiatief waarbinnen makers zelf hun creaties kunnen inzenden. De beste of meest bijzondere bedenksels eindigen daadwerkelijk in de winkel. Zo ook deze bijzondere typemachine die bovendien echt werkt.

Jensen FF SII, Matrix € 90,-

De fabrikanten van miniatuur-auto’s zijn ook autoliefhebbers, met hun specifieke voorkeuren van dien. Soms zie je dat terug in het aanbod. Daar is niks op tegen; enthousiasme is altijd te prijzen. Ik weet dat ‘de mannen van Matrix’ wel wat hebben met klassieke Britten. Een mooi voorbeeld daarvan is deze Jensen. Matrix heeft bijna het hele merk al in 1 op 43 uitgebracht. Deze gele FF is in essentie een kleurvariant, maar daarom niet minder aansprekend. Die letters FF staan voor Ferguson Formula, wat impliceert dat de auto vierwielaandrijving heeft. Dit is een Serie 2 uit 1970, de eerste is van ’66 en daarmee was Jensen vijftien jaar eerder met een 4×4-sportwagen op de markt dan de beroemde Audi quattro.

Ga voor veel meer actueel miniatuurautonieuws naar www.namac.nl. Uiteraard is elke verzamelaar van miniatuurauto’s lid van de NAMAC!

Deze pagina kwam tot stand in samenwerking met Manners.nl

Reageer op artikel:
5 must-haves: Red Bull RB16 Max Verstappen en meer!
Sluiten