Stijn Kuster
Stijn Kuster Uw garage 1 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Uw Garage: Škoda 120L en de rest van Jeroen’s (Oostblok)verzameling

Jeroen Cramer heeft een voorliefde voor relatief betaalbare klassiekers en youngtimers. Dan kan je er dus nóg eens een kopen. En nog een… We lichten zijn Škoda 120L uit.

Mijn opa deed vroeger naast zijn dagelijkse baan de boekhouding voor de Škoda-dealer in Den Haag. Oma haalde op latere leeftijd haar rijbewijs en haar eerste auto was dus een ingeruilde Škoda. Die auto heb ik niet bewust meegemaakt, maar aan de tweede, een Škoda 120L die ze rond haar zestigste kreeg, heb ik wel herinneringen.

De Škoda 120L

Deze Škoda vond ik in België. Daar zetten de mensen de auto vaker binnen en blijven ze dus in betere staat.

Uw Garage, Škoda 120L, oostblok, verzameling
(Afbeelding: Autovisie Magazine)

De eerste eigenaar was overleden en zijn vrouw heeft de auto bewaard. Toen ook zij 15 jaar later kwam te overlijden, kreeg ik contact met de kinderen en die vonden het leuk dat hij naar een liefhebber ging. Hij was nog heel goed en er stond maar 29.000 kilometer op de klok. Škoda’s reden sowieso niet heel veel kilometers.

Voornamelijk Škoda en Oostblok

Ik vind te veel youngtimers leuk, vooral het soort dat in mijn jeugd overal te zien was. Naast de Škoda’s bestaat mijn verzameling uit gangbare auto’s uit de jaren 80 en 90, gewone auto’s die verder niemand heeft bewaard. Ik wilde altijd een verzameling hebben en heb eerst geprobeerd het bij Škoda’s of Oostblok te houden, maar dat lukte me niet.

Een verzameling onderhouden is veel werk

Het is wel héél veel werk naast een fulltime-baan. Ze moeten bijvoorbeeld ook allemaal af en toe rijden.

(Afbeelding: Autovisie Magazine)
(Afbeelding: Autovisie Magazine)

Ik hoop dan ook dat er anderen zijn die dit eveneens leuk vinden, zodat ik met vrijwilligers de collectie mooi kan maken en houden… ‘Ik snap je wel’, hoor ik vaak, ‘ik zou ook best een hal willen hebben met een verzameling blik.’ En dan zeg ik altijd: ‘Wat houdt je tegen? Waarom zou je het niet doen?’ Het kost heel veel vrije tijd, maar het levert zoveel plezier en energie op!

Skoda Vision 7S is niet zomaar een studiemodel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.