Stijn Kuster
Stijn Kuster Sjoerds Weetjes 30 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom Bentley BATUR geen Bacalar met vast dak is | Sjoerds Weetjes 315

Tijdens de Monterey Car Week 2022 afgelopen augustus stelde Bentley als wereldprimeur de Batur Mulliner voor. Inmiddels is de auto in Europa gearriveerd. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen spoorde de tweezits coupé op voor een nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes. Hij hoefde niet ver te reizen om de speciale coachbuilding-auto voor de lens te krijgen.

Na zijn Europese debuut tijdens het Concours d’Elegance in het Franse Chantilly kwam de Batur naar Nederland om daar als gast op te treden tijdens het vijfjarig jubileumfeest van Bentley Maastricht bij te wonen. Inmiddels heeft de Batur ons land weer verlaten. Maar niet voordat Sjoerd de Batur uitvoerig kon registreren op video.

Bentley Batur én Bacalar

In de showroom van een van de drie Nederlandse dealers stond de Batur niet alleen. De Bacalar, die eerder uitvoerig door Sjoerd is besproken, stond figuurlijk spiegel aan spiegel met de Batur. Zo bespreekt Sjoerd voor deze aflevering van Sjoerds Weetjes alle details van de Batur, maar toont hij het verschil in karakter met de open tweezitter. En voor wie de Batur als een Continental GT ziet, legt Sjoerd de verschillen met de vierpersoons coupé uit.

Bentley Batus, bacalar, sjoerds weetjes
(Afbeelding: Autovisie Magazine)

Zoals bekend geeft Bentley met de Batur een vervolg aan het coachbuilding-programma, dat werd aangevangen met de Bacalar in 2020. Dat de Batur geen Bacalar met dak is, legt Sjoerd je uit in deze aflevering van Sjoerds Weetjes. Hij vertelt waarom Mulliner de Batur mocht gaan bouwen. Sjoerd legt tevens uit hoe de Batur tot stand is gekomen. Hij verklaart het karakter van de twee speciale edities en legt de onderlinge verschillen uit.

Zelfs voor Bentley Mulliner is deze Bacalar grensverleggend | Sjoerds Weetjes 277

In deze video hoor je nieuws dat je nergens anders hebt gehoord. Bovendien legt Sjoerd je uit hoe de Batur én Bacalar de designstijl voor toekomstige modellen plaveien. Tevens onthult Sjoerd hoe Bentley de twee limited editions voor zijn modellengamma ziet.

Sjoerds Weetjes

Sjoerds Weetjes is een vaste videorubriek van Autovisie. Eerder kwam de Bacalar uitvoerig aan bod en onthulde Sjoerd welke blunder Bentley met zijn eigen logo maakt. Hij analyseerde het ontwerp van de opgefriste Bentayga en stond stil bij het tweede afscheid van Bentley’s V8-motor. Ook verklaart Sjoerd hoe nieuwe auto’s worden ingepakt, laat hij zien hoe fabrikanten nieuwe modellen camoufleren en onthult Sjoerd hoe concept cars worden vervaardigd. Elke vrijdag om 16.00 uur een nieuwe aflevering. Binnenkort vervolgt Sjoerds Weetjes de serie van ‘75 jaar Ferrari’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.