Stijn Kuster
Stijn Kuster Campers 30 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Ideaal voor beginners: de goedkope Dacia Dokker camper

Campers zijn ontzettend populair, maar absoluut niet goedkoop. Je kunt zelf een busje ombouwen of een oudere camper op de kop tikken om kosten te besparen. Al hoef je niet altijd een tweedehands camper te kopen om op budget-vakantie te gaan. Deze Dacia Dokker camper is er namelijk al vanaf 20.000 euro.

Het Spaanse bedrijf Camperiz bouwt de goedkope bestelauto om tot kampeerwagen. Maar wat kun je voor zo dit budget-bedrag verwachten?

Klein, met mooi weer fijn

Het model beschikt over een buitenkeukentje gekoppeld aan een vuil- en schoonwatertank. Er is een koelkastje aan boord en een bed van 120 x 190 centimeter. Opgeklapt fungeert dit bed als een soort bankje.

Dacia Dokker, camper
(Afbeelding: Camperiz)

Wat de camper – in tegenstelling tot veel andere kampeerwagens – niet heeft, is een eethoekje. Er is enkel een buitentafel aan boord, waardoor je dus met slecht weer ook buiten (of in de auto) moet zitten.

De camper is uit te breiden met daktent en luifel

Ook de douchekop wordt samen met de keuken naar buiten geschoven. Wil je iets meer ruimte, dan is er een optionele daktent te bestellen. Hierdoor kan je slapen op het dak en is er meer ruimte over in de camper zelf. Voor de minder mooie dagen is er ook een luifel op de dakdragers te monteren.

(Afbeelding: Camperiz)

Wil je een slaapplek extra, dan kun je een matras voor de voorstoelen bestellen. Hoewel half onder de stuurkolom slapen er niet heel comfortabel uitziet, biedt het wellicht voldoende ruimte voor een kind.

De ideale roadtripper

De camper is een goedkope optie en duurdere campers bieden wel degelijk meer ruimte en luxe dan deze Dacia Dokker. Daarentegen is dit busje wel makkelijk door de smalle straatjes van een Zuid-Europese stad te manoeuvreren en is het voor een zonnige roadtrip wellicht de ideale beginnerscamper.

Dacia Dokker, camper
(Afbeelding: Camperiz)

Het bestellen van de camper kan gewoon online, maar let wel op dat dit reisgezelschap vanuit Spanje naar Nederland moet komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.