Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Video 14 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom Pininfarina de Ferrari F50 graag vergeet | Sjoerds Weetjes 317

Welke Ferrari mist in dit rijtje: GTO, F40, Enzo en LaFerrari? De F50, want dat is een van de supercars die ook bij Ferrari’s Big 5 hoort. In deze aflevering figureert de F50, waarmee de videoreeks over de vijf extreme supercars nu compleet is. Sjoerd van Bilsen presenteerde je al eerder de Enzo, F40, LaFerrari en GTO.

Ferrari bestaat in 2022 precies 75 jaar en dat is reden om enkele bijzondere Ferrari’s onder de aandacht te brengen. Binnen de miniserie trapte Sjoerd af met de Enzo. Daarna volgden de F40 en LaFerrari, beschikbaar gesteld door dealers Kroymans in Hilversum en Munsterhuis in Hengelo.

Schijnwerpers op de Ferrari F50

Vervolgens stelde Sjoerd de Challenge Stradale en Ferrari 550 barchetta Pininfarina aan je voor. Maar wie A zegt, moet ook B zeggen. Ofwel, wie F40, Enzo en LaFerrari zegt, moet ook GTO en F50 zeggen. Tenminste, zo dacht een verzamelaar van de bijzondere Ferrari-specials. Vandaar dat we dankzij de hulp van de collectioneur en liefhebber nu ook de GTO en F50 voor de camera konden krijgen. In aflevering 317 van Sjoerds Weetjes  staan de schijnwerpers op de F50 gericht.

Niet 50 jaar na de oprichting

De F50 completeert de Big 5 in de videoserie van Sjoerds Weetjes, maar binnen de reeks was het de derde telg. Hij verscheen in 1995 en kwam na de GTO en de F40 op de markt. Hoewel de aanduiding F40 voor Ferrari 40 jaar staat, kwam de F50 niet 50 jaar na de oprichting van Ferrari als sportwagenbouwer.

Ontwikkeling niet van een leien dakje

Waar de naam F50 voor staat, legt Sjoerd uit in deze aflevering. Hij suggereert dat de naam mogelijk een andere betekenis heeft dan Ferrari ons wil doen geloven. Sjoerd geeft tevens aan waarom de ontwikkeling van de F50 niet van een leien dakje liep en wat Ferrari in eerste instantie met de F50 van plan was. Na het zien van Sjoerds Weetjes 317 weet je alles over de Ferrari F50.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.