Remco Slump
Remco Slump Nieuws 14 okt 2022
Leestijd: 1 minuut

Ben je fan van Mario Kart? Dan is dit horloge iets voor jou

We moeten toegeven, deze samenwerking zagen we niet aankomen: TAG Heuer, het serieuze horlogemerk, met Nintendo, de speelse videogamemaker. Je zou eerder verwachten dat Swatch een paar speciale Mario Kart-edities op de markt brengt, ook gezien de prijs.

Want nondeju, wat zijn die Mario Kart-horloges van TAG Heuer prijzig! Het zijn geen klokjes voor Tim van zeven jaar, die iedere dag met zijn neus boven een Nintendo Switch hangt. De Formula 1 Chronograph kost 4300 dollar en wordt in een oplage van 3250 exemplaren verkocht. Veel duurder is de Formula 1 Tourbillon Chronograph. Daarvan komen 250 stuks op de markt, voor … schrik niet … 25.600 dollar per stuk.

Mario Kart-elementen op beide TAG Heuers

Wat is er nou zo Mario Kart aan de horloges? Beide zitten vol met beeldmerken: Mario’s M-logo op de kroon, de woorden Mario Kart in witte letters op de bezel, en op de achterzijde de Italiaanse loodgieter en profil op zijn kart.

Mario Kart
(Afbeelding: TAG Heuer)

Op de Chronograph rijdt Mario rond op de secondewijzer, op de Tourbillon zie je ook een Koopa-schild en een Bullet Bill. In het datumvenster van de Chronograph komen af en toe spelitems voorbij, zoals de Super Star en de bananenschil.

Chronograph Tourbillon gemaakt van titanium

De Chronograph is vanaf 20 oktober te koop, ook in Nederland. Wil je er zeker van zijn dat je er een kunt kopen, dan is het mogelijk om je vanaf 17 oktober in te schrijven. De Chronograph Tourbillon is alleen beschikbaar via de TAG Heuer-website of de boutiques van het horlogemerk.

Mario Kart
(Afbeelding: TAG Heuer)

Wat het horloge zoveel duurder maakt dan de Chronograph? Het is grotendeels opgetrokken uit titanium en heeft een veel ingewikkelder mechanisme. Is je budget niet toereikend voor een TAG Heuer? Bol.com verkoopt ook Mario Kart-horloges voor 14 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.