Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Sjoerds Weetjes 18 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Zo vormde Lamborghini Urus basis voor de bizarre Huracan Sterrato | Sjoerds Weetjes 361

Gooi het Italiaanse woord Sterrato in Google Translate en je ziet dat het ‘zandweg’ betekent. Jawel, de nieuwste telg van Lamborghini’s Huracan-familie heet zandweg. Niet zonder reden, want het is op een ‘sterrato’ waar de allernieuwste Huracan-variant werd bedacht.

De Lamborghini Huracan Sterrato is Lambo’s allernieuwste variant van de Huracan, die al in tientallen uitvoeringen is uitgebracht. Maar zonder twijfel is de Huracan Sterrato de meest spraakmakende, de meest excentrieke, de meest bijzondere en tot op zekere hoogte ook de meest unieke. Lamborghini heeft voor de Huracan Sterrato gebroken met alle kernwaarden van zijn V10-sportwagen. Hoe dat zit legt Sjoerd van Bilsen je uit in deze aflevering van Sjoerds Weetjes.

De Lamborghini Huracan Sterrato

Sjoerd legde de hand op de allereerste Huracan Sterrato voor de Nederlandse markt. Er volgen nog enkele exemplaren, maar dit is nummer één. In enkele omringende landen levert de fabrikant de ruige Huracan al uit, zodat de landen in de Benelux nu allemaal bediend zijn. In totaal zullen er wereldwijd 1499 stuks de geplaveide weg op gaan.

Lamborghini Sterrato
(Afbeelding: Autovisie)

Nu ja, ongeacht het wegdek, de Lamborghini Huaracan Sterrato laat zich niet door een zandpad, gravel of waterbak afschrikken. Hij heeft vierwielaandrijving, zoals de meeste Huracan. Maar hij biedt meer om ook serieus offroad te gaan. Dat legt Sjoerd je in deze video uit, al blijkt ook dat het geen Dakar-rally kandidaat is.

Wat heeft de Lamborghini Urus ermee te maken?

De Lamborghini Huracan Sterrato is misschien wel een typische Lamborghini. Een model dat je niet van Ferrari, McLaren of Aston Martin verwacht. Hij is ruig, exceptioneel en ondeugend. Hoe de Sterrato tot stand kwam, hoor je in deze aflevering van Sjoerds Weetjes. Wat heeft de Urus ermee te maken? Wie gaf goedkeuring voor het project? Waar doen de banden aan denken? Hoe is de Sterrato aangekleed? Allemaal vragen waarop Sjoerd een antwoord geeft.

Fan van het Italiaanse merk?

Ben je liefhebber van Lamborghini, kijk dan zeker ook eerdere afleveringen van Sjoerds Weetjes terug. Sjoerd bracht als eerste een video over de enige Centenario voor Nederland, de twee Sian-limited editions voor Nederland én de eerste Countach LPi-800 ter wereld.

Hij maakte bovendien een exclusief achtergrondverhaal over het aankoopproces van de Sian. Ook bestaat er een aflevering over de lange ontwikkelingsweg van de Urus, waarin hij uitlegt waarom de Estoque van het toneel verdween. En wat te denken van de explosieve deuren van de Aventador? Of als je alles wilt weten over de Lamborghini Aventador SVJ63. Sjoerds Weetjes is een vaste videorubriek van Autovisie. Hét begin van jouw autoweekeinde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.