Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Sjoerds Weetjes 19 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom de Cadillac BLS toch niet als cabriolet verscheen | Sjoerds Weetjes 348

Speciaal voor de Europese markt kwam Cadillac in 2006 met een compactere sedan, waarvan later ook een stationwagon verscheen. De fabrikant plande nog een carrosserievariant. Dat model werd nota bene officieel aangekondigd, maar hij bereikte het productiestadium toch niet.

Hoe dat zit, zie je in deze aflevering van Sjoerds Weetjes. In de video wordt het achtergrondverhaal verteld van het schrappen van de open uitvoering.

Grootse plannen

Cadillac had grootse plannen om de premium-concurrentie BMW, Audi en Mercedes-Benz op eigen grondgebied aan te vallen. Nee, niet om dezelfde hoge verkoopvolumes te bereiken, maar om voldoende afzet te creëren dat het winstgevend in Europa actief kon zijn. Het was de zoveelste poging van het Amerikaanse merk om naam te maken in de oude wereld.

Cadillac BLS, cabriolet

Cadillac stelde een lokale importeur aan, om met behulp van die marktkennis direct de juiste koers te varen. De Amerikanen beloofden het importbedrijf zelfs een model dat voor de lokale markt werd ontwikkeld. De auto werd de BLS. Hij fungeerde als instapmodel van het Cadillac-programma.

Het model werd weliswaar in Amerika getekend, de ontwikkeling had in Europa plaats. Ook de productie werd in de oude wereld ondergebracht. Cadillac bracht de BLS ook alleen in Europa uit. Op de Amerikaanse markt verscheen de auto niet, in China evenmin.

Cadillac BLS

Hoe Cadillac de BLS in rap tempo ontwikkelde, vertelt Sjoerd je in deze aflevering van Sjoerds Weetjes. Hij onthult tevens de plannen voor een cabriolet en bovenal waarom die variant het productiestadium niet haalde. Sjoerd legt tevens uit of de BLS het Europese avontuur vergemakkelijkte. Zoals je gewend bent van Sjoerd gaat hij diep in op de details.

Zo kreeg Peugeot de 206CC cadeau | Sjoerds Weetjes 347

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.

Reageer op artikel:
Waarom de Cadillac BLS toch niet als cabriolet verscheen | Sjoerds Weetjes 348
Sluiten