Autovisie
Autovisie Koopwijzer 20 mei 2023
Leestijd: 1 minuut

Koopwijzer: aandachtspunten van de Aston Martin V8 Vantage Roadster

Cabrioshoppen met een budget van een halve ton is zeker niet voor iedereen weggelegd. Wie in deze gelukkige omstandigheid verkeert, heeft het toch niet gemakkelijk, want er valt veel te kiezen. De Aston Martin V8 Vantage Roadster is een auto die op weinig shortlists staat. Autovisie duikt in de problemen, uitvoeringen en prijzen van de occasion in deze koopwijzer.

Toch verdient de Engelse sportauto meer aandacht. In vergelijking met de meeste moderne sportauto’s is het ontwerp van Henrik Fisker een toonbeeld van tijdloze ingetogenheid. Ook het karaktervolle motorgeluid, het beeldschone interieur en de uitgebalanceerde rijeigenschappen zijn redenen om de open Aston in overweging te nemen.

Vormgeving en rijdynamiek

Onder de vormgeving met traditionele invloeden is de Aston Martin V8 Vantage Roadster een hypermoderne auto, zeker voor de normen van introductiejaar 2007. De stijve lichtgewicht aluminium carrosserie, de atmosferische V8 met drysump-smering, de onafhankelijke wielophanging met aluminium draagarmen: onderhuids staat alles in het teken van rijdynamiek.

Aston Martin V8 Roadster, koopwijzer, problemen
(Afbeelding: Wheelsage)

De elektrisch bedienbare stoffen cabriokap voegt ettelijke kilo’s gewicht toe. Daar staat tegenover dat de torsiestijfheid en de rijeigenschappen van de Roadster nauwelijks verschillen van de modelvariant met vast dak.

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een Aston Martin V8 Vantage Roadster

Met deskundig onderhoud is de V8 Vantage Roadster motorisch degelijk en betrouwbaar. De levensduur van de koppeling is sterk rijstijlafhankelijk; vervanging is duur. In het interieur is krimpend/rimpelend dashboardleer een bekend ongemak. Leerschade bij auto’s die met geopend dak in de volle zon hebben gestaan, is een ander aandachtspunt.

Waarom we vrolijk én verdrietig worden van de Jaguar F-Type 75

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.