Stijn Kuster
Stijn Kuster Video 2 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Rijden met een straatlegale Go-Kart op de openbare weg

Karten op de openbare weg is natuurlijk verboden. Tenzij je deze Go-Kart hebt. We rijden met het bizarre voertuig op de Nederlandse weg.

Deze kart heeft een L7e-kenteken net als sommige microcars waar we eerder mee reden. Dit voertuig heeft dan ook gordel, spiegels, knipperlichten, remlichten en gewone verlichting. Al is dat niet het enige waar zo’n voertuig aan moet voldoen.

Straatlegale kart op de openbare weg

De eisenlijst voor een L7e-voertuig is lang en kart van de kartbaan goedgekeurd krijgen voor de openbare weg is erg lastig en duur, al is het in theorie niet onmogelijk.

Straatlegale, kart, go-kart, openbare weg, kenteken
Na een dag rijden zitten zowel de kart als ikzelf volledig onder de modder. (Afbeelding: Noël van Bilsen)

Als je met een kart op de openbare weg wil rijden, dan kom je eigenlijk altijd bij de Kreidler SMC F Kart. De F staat voor Fahrzeug. Dit betekent dat de Kreidler op de openbare weg mag rijden. Waarom in het Duits? Het was Kreidler die in 2004 het voertuig, oorspronkelijk van het Taiwanese SMC, aanpaste en hem TÜV-gekeurd kreeg. SMC bouwt nu enkel nog quads die soms ook goedgekeurd zijn als L7e-voertuig.

De Kreidler heeft een 14 pk sterke benzinemotor met een cilinderinhoud van 100cc, een eencilinder tweetakt. Hij is er later ook als viertakt geleverd met een 170cc motor. De kart weegt slechts 136 kilogram en heeft een CVT.

Te koop

De straatlegale kart staat te koop bij DT Mobility voor 7.450 euro. Het voertuig heeft voor het eerst in Nederland een kenteken gekregen en 2.251 kilometer ervaring. Hoe bizar de rij-ervaring is, zie je in onderstaande video.

Uw Garage: Mick bouwt Toyota Cressida om tot stijlvolle drifter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.