Dries van den Elzen
Dries van den Elzen Review 6 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom de EQE SUV een échte Mercedes is!

Wie de naam ‘Mercedes-Benz EQE SUV’ hoort, weet eigenlijk al precies wat je kunt verwachten. Of de EQE SUV die beloften ook daadwerkelijk kan waarmaken, laten we je zien deze onderstaande video.

Na de EQS, EQS SUV en EQE, is dit de vierde en voorlopig laatste auto die door Mercedes-Benz aan de line-up van het ‘EVA’ platform voor elektrische auto’s wordt toegevoegd. Zoals de naam al impliceert een SUV-versie van de EQE stroomlijn-sedan die we inmiddels al een poosje kennen.

De EQE SUV is een echte Mercedes

Wellicht komt het toch als een verrassing dat de SUV over een 10 centimeter kortere wielbasis beschikt, omdat Mercedes van mening is dat de auto al ruim en groot genoeg is door de fors toegenomen hoogte. Om alsnog tot een lage luchtweerstand en dus grote actieradius te komen, is net als bij de voorgangers gekozen voor een nadrukkelijke ei-vorm omdat dit nou eenmaal het meest aerodynamische profiel oplevert.

Mercedes EQE SUV
(Afbeelding: Mercedes-Benz)

Het resultaat: tot bijna 600 kilometer actieradius uit een 90,6 kWh accupakket, dat in iets meer dan een half uur van 10 tot 80 procent is op te laden. Geen grensverleggende waardes, maar wel cijfers waarin je je in het premium segment niet hoeft te schamen.

Prijzen

Dezelfde aandrijflijnen als in de overige EVA-modellen zijn ook naar de EQE SUV overgebracht, wat in Nederland betekent dat de prijslijst aftrapt met een 91.950 euro kostende 350+ die een enkele 292 pk motor op de achteras heeft. Via een 350 4MATIC met een extra motor op de vooras en een 500 4MATIC met 408 pk (en een prijs van 115.555 euro), komen we uit bij het voorlopige topmodel: een Mercedes-AMG 43 met 476 pk en vanwege de grotere motoren en wielen een actieradius van nog maar 468 kilometer.

Op termijn volgt ten minste nog één krachtiger AMG-model. Zoals elke Mercedes-Benz zou de EQE SUV vooral moeten excelleren met vooruitstrevende interieurbouw en op alle fronten reiscomfort in optima forma.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.