Jaco Bijlsma
Jaco Bijlsma Review 16 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Geen dode elektrische auto: deze speciale Polestar leeft

In de wereld van horloges, sneakers en ander modetuig zijn limited editions de gewoonste zaak van de wereld. En zo’n fikse meerprijs loont vaak ook nog als investering. Is dat bij deze Polestar 2 BST 270 Edition ook zo?

Het goede nieuws is dat 270 staat voor het aantal auto’s dat ze maken met deze aanduiding. Van meer vermogen is geen sprake of het moet gaan over de 17 mille die je er extra voor moet neertellen.

Polestar 2 BTS 270 Edition al uitverkocht

Wat ook gaat helpen bij het rendement van je investering, is dat de hele editie al is uitverkocht. Exclusiviteit gegarandeerd dus, zeker als je weet dat er maar 15 stuks voor de Nederlandse markt gereserveerd waren. Die kopers hebben de eerste tests dus niet afgewacht maar blind getekend.

Polestar 3: Is dit dé nieuwe performance SUV?!!

En toch organiseerde Polestar een introductie-evenement waarbij we onder andere konden rijden op het prachtige Ascari Race Resort in het Zuid-Spaanse Ronda. Want zo’n circuit heb je echt nodig om de verschillen te voelen met de normale Polestar 2 die ook met Performance pakket is te krijgen en dan hetzelfde vermogen heeft: 476 pk en 680 Nm. Afkomstig van twee motoren, die voor vierwielaandrijving zorgen. Aan grip geen gebrek waardoor de sprint van 0-100 km/h slechts 4,4 seconden vergt.

Maar een sportieve auto is meer dan een dragracer die een stoplichtsprint kan winnen. Net als de bochten moeten je mondhoeken krullen als voelt dat je auto lacht om de slingers in de weg. Je moet kortom lol krijgen van een sportieve auto, door de feedback die hij geeft. En dat doet deze BST 270 edition nog iets beter dan de Polestar 2 met Performance pack. Dit is geen dode elektrische auto, geen one-trick pony. Met dank aan de extra ten opzicht van de Performance: hij heeft 22-voudige verstelbare Ohlins-demper met een apart vloeistofreservoir, 20 procent stijvere veren, een veerpootbrug en is nog eens 25 mm verder verlaagd.

Klaar voor een trackday

De Brembo-remmen kennen we al van de Performance-versie en die zijn krachtig en uitstekend te doseren. In de al bovengemiddeld goede besturing voel je de onderstelaanpassingen terug door meer scherpte en nog snellere reacties. Bovendien kun je je eigen Polestar laten afstellen naar je eigen voorkeuren zo ondervonden wij tijden de circuitsessie. Wil je dat hij makkelijker de bocht indraait en lichtjes uitbreekt als je exit gaat, dan kun je dat bereiken door de dempers anders in te stellen. Voor wat straffer en achter wat losser of juist andersom? Probeer het uit op een trackday of op je eigen testroute.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.