Stijn Kuster
Stijn Kuster Video 13 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Polestar 3: Is dit dé nieuwe performance SUV?!!

Polestar liet in 2020 voor het eerst een studiemodel zien genaamd de Precept. Ruim twee jaar laten toont het bedrijf de productieversie van die conceptcar genaamd de Polestar 3.

Met dit nieuwe model probeert Polestar verder los te komen van Volvo. De 1 en 2 zijn immers eerst als Volvo-concepten gepresenteerd. Toch laat het nog niet helemaal het design van de Zweedse broer los.

Polestar 3 is minder Volvo

Zo hebben de koplampen niet meer de bekende Thor’s Hammer-vormgeving. Maar komt de T-vorm wel terug. Verder kiest Polestar ervoor om geen grille meer te plaatsen. In plaats daarvan is er een smart zone. Hier vind je sensoren en camera’s die gebruikt worden voor de rijhulpsystemen.

Polestar 3, Performance SUV
(Afbeelding: Polestar)

Om in weer en wind alles optimaal te laten werken, beschikt deze bar over een verwarmingselement tegen sneeuw en een sproei-installatie tegen vuil. De optionele Lidar wordt geen onderdeel van de bar, maar op het dak geplaatst.

Geen derde zitrij

Onder die achterklep heb je een bagageruimte van 480 liter. 90 liter hiervan vind je onder de vlakke laadvloer. In de funk van de Polestar 3 vind je ook nog een opslagruimte van 32 liter. Opvallend is dat de auto, ondanks zijn lengte van 4,9 meter, geen derde zitrij biedt

De Polestar 3 kan 610 kilometer ver rijden

Tezamen zijn deze goed voor 111 kWh. Hiermee kan je volgens WLTP zo’n 610 kilometer rijden. De maximale laadsnelheid van het accupakket is 250 kW. Hiermee laad je van 10 naar 80 procent in zo’n 30 minuten. Een warmtepomp behoort tot de standaarduitrusting en gebruik omgevingswarmte voor de klimatisering en accuvoorbereiding. Hierdoor is de auto ook geschikt om bidirectioneel te laden.

Een performance SUV

De accu van de Polestar 3 voorziet twee motoren op de voor en achteras van energie. Samen zijn deze goed voor een vermogen van 489 pk en 840 Nm aan koppel. Kies je voor het optionele Performance Pack, dan stijgt het vermogen naar 517 pk en het koppel naar 910 Nm. Met deze Performance Pack sprint het kolos van zo’n 2600 kilogram van 0 naar 100 kilometer per uur in 4,7 seconden. Zonder deze optie doe je er 0,3 seconden langer over. Of het Performance Pack ter waarde van 6,6 mille het waard is, kan je je af vragen. Naast iets meer vermogen krijg je andere velgen, gouden ventieldopjes en geel-gouden gordels. Daar lever je wel 50 kilometer aan actieradius voor in.

De vanafprijs van de Polestar 3 is 89.900 euro inclusief BPM en BTW. De auto is per direct te bestellen. Uitlevering van de Polestar 3 begint pas in het vierde kwartaal van 2023.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.