Stijn Kuster
Stijn Kuster Review 2 feb 2023
Leestijd: 1 minuut

Eindelijk 400 kilometer actieradius! DS 3 E-Tense review (2023)

Een facelift van de DS 3 Crossback. Is dat nou interessant? Ja, want onder de huid van de elektrische DS 3 E-Tense – we mogen hem geen Crossback meer noemen – zit een nieuwe aandrijflijn.

Kun je de vernieuwde DS 3 herkennen? Ja, als je goed kijkt. Aan de voorkant is de grille een fractie breder geworden en bovendien is de dagrijverlichting aangepast. In de scherpe ‘naalden’ lijken nu twee LED-strips te zitten in plaats van één.

DS 3 E-Tense eindelijk eindelijk 400 kilometer actieradius

Verder nog iets? Ja, op de achterkant prijkt niet langer de typeaanduiding DS 3 Crossback. Het Franse Stellantis-merk heeft besloten om per direct de Crossback-toevoeging te schrappen, ook voor de grotere DS 7.

Na de facelift komt de DS 3 een stuk verder op een volle batterij dan voorheen. Hij is de eerste EV van het Stellantis-concern die een opgewaardeerde aandrijflijn krijgt.

Aandrijflijn

Momenteel maken onder meer de Citroën ë-C4, Opel Mokka-e en Peugeot e-208 nog gebruik van een 136 pk leverende elektromotor en een 50 kWh-batterij, waarmee ze een bereik van rond de 350 kilometer halen. In de nieuweling van DS ligt een elektromotor met 156 pk en een accu van 54 kWh.

Het laadvermogen van de DS 3 ligt ongewijzigd op 11 kWh AC en 100 kWh DC. Wel hebben de Franse techneuten aan de laadcurve gesleuteld. Die is geoptimaliseerd, zodat de grotere batterij van de vernieuwde DS 3 nog steeds in een half uur tot 80 procent kan worden opgeladen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.