Jaco Bijlsma
Jaco Bijlsma Video 3 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Is de Mercedes-Benz C-Klasse de nieuwe kampioen? – Review

De club met de ster vervangt haar spits door een nieuwe C-Klasse. Is de kersverse Mercedes-Benz de nieuwe kampioen? Bekijk onze eerste kennismaking.

Vertrouwd jasje

De nieuwe C-Klasse ziet er niet verrassend uit maar draagt de vertrouwde Mercedes-Benz business-suit.  Die borduurt voort op de bekende Mercedes-Benz designstijl van de laatste jaren. Daar is niets mis mee, en eigenaren van de huidige C-Klasse zullen blij zijn dat hun auto er door de nieuwe niet opeens gedateerd uitziet. Het uiterlijk is wel degelijk anders als je goed kijkt trouwens. De auto werd 6,5 centimeter langer en tussen de assen kwam er 2,5 centimeter bij. De overhang voor de voorwielen werd korter en de achterkant werd iets ‘krachtiger’ en minder afgerond. Er zit zelfs een minuscule spoilerrand in de achterklep. De vormgeving evolueerde dus en dat kan voor veel van de techniek ook gezegd worden maar toch is de C-Klasse van dak tot bodemplaat nieuw.

C-Klasse front

Belangrijkste nieuws C-Klasse binnenin

Het belangrijkste nieuws van deze Mercedes-Benz zit van binnen, zoals bij steeds meer auto’s het geval is tegenwoordig. Daar stap je in een nieuwe wereld die gedomineerd wordt door de digitale cockpit. Mooie grote glossy schermen worden gepresenteerd in een mooi gebouwd interieur met originele vormgevingsvondsten. Kijk maar naar de deurgrepen en decoratiepanelen met hun ‘zwevende’ bevestiging binnenin. Ook de hoofdsteunen en voorstoelen hebben een bijzondere vorm waardoor meer beenruimte voor de passagiers op de achterbank ontstaat. De indrukwekkende cockpit is voorbeeldig te bedienen met de voice-control van het MBUX 2.

C-Klasse 2021 int

Geen spraakles

De dame achter de schermen verstaat je in één keer, je hoeft dus niet eerst op spraakles. De connectiviteit is top, de menustructuur logisch. Het enige waarin Mercedes-Benz een beetje doorslaat is de bediening middels de touchpads: die op en onder het grote centrale scherm werken goed, maar die voor het optionele schuifdak zijn moeilijker te bedienen, die op stuurspaken activeer je soms ongewild. Verder gaat de techniek wéér verder met vingerafdrukbediening maar ook connectiviteit met je smart-home als je dat hebt.

C-Klasse vooral comfortabel

De rijervaring is vooral comfortabel. Die nadrukkelijke comfortkeuze maakte Mercedes al een paar geleden en daar is niets mis mee, sterker nog het past prima bij het luxe imago van het merk met de Ster. De C-Klasse beweegt wat meer rond alle assen en het onderstel heeft meer incasseringsvermogen. Wel oppassen bij drempels want de auto veert vrij ver in en ook weer uit.

C-Klasse 2021 driekwart achter

Grensverleggende plug-in

Qua aandrijflijnen zie je bij deze Mercedes C-Klasse een bekende basis: de 1.5 viercilinder turbo met vermogens van 170 en 204 pk, ook is er een tweeliter C300 met 258 pk. Ook is er een diesel. Alle motoren hebben een vorm van hybridetechniek. Van 48v MHEV (milde hybride) techniek tot een plug-in die in het najaar verschijnt. Die verlegt de grenzen met een elektrische actieradius van 100 km WLTP.

Dubbeltest

We vergeleken de Mercedes-Benz C 200 gelijk met een concurrent in de vorm van de Audi A4 40 TFSI. Wil je alle verbruikscijfers, acceleratiecijfers, binnenmaten en meer details van de nieuwe C-Klasse weten? Koop dan Autovisie 14 die vanaf 8 juli in de winkel ligt of neem een abonnement.

C-Klasse 2021 rear

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.