Autovisie
Autovisie Video 2 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Maak kennis met de nieuwste stekker Ferrari, de 296 GTB

Acht dagen terug trok Ferrari het doek van de 296 GTB en nu al maakt de hybride-sportwagen een Europese toer. De sportcoupé is inmiddels in België en zet koers naar Nederland. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen onderschepte de Ferrari 296 GTB en stelt hem aan je voor!

Lang, heel lang werd er druk gespeculeerd over Ferrari’s nieuwste model. Het zou een moderne Dino worden, want aan de basis van het Ferrari-programma gepositioneerd en voorzien van een V6-krachtbron a la de Dino 246 GT uit de jaren zestig en zeventig. Maar Ferrari pakt de zaken totaal anders aan, uitgezonderd de V6-motor want die zorgt inderdaad voor de aandrijving. Waarom Ferrari de naam Dino niet gebruikt, legt Sjoerd je uit in deze allereerste live-video van de 296 GTB. Hij legt je tevens uit waarom Ferrari voor een zescilinder heeft gekozen en waarom die krachtbron in eigen huis werd ontwikkeld.

Levering vanaf eerste kwartaal 2022

Natuurlijk laat Sjoerd je de Ferrari 296 GTB als allereerste in de wereld uitvoerig zien. Hij opent de deuren en motorkap, toont je de easter eggs in de auto en legt uit waarom de naam eigenlijk niet correct is. Het duurt nog een klein jaar voordat Ferrari de 296 GTB uitlevert en autoliefhebbers de sportcoupé op de openbare weg tegenkomen. Ondanks dat de auto nu acht dagen oud is, heeft Ferrari al zoveel orders op zak dat verschillende dealers reeds voor 2021 zijn uitverkocht. Afhankelijk van de dealer loopt de levertijd al reeds op tot twee jaar, zo geven kopers van Ferrari’s nieuwste plug-in hybridemodel op.

Primeur

Met deze video over de Ferrari 296 GTB heeft Autovisie weer een primeur voor zijn trouwe fans. Al eerder kon Autovisie zijn volgers als eerste informeren over de gelimiteerde en exclusieve Bugatti Divo én Centodieci. In de rubriek Sjoerds Weetjes komt wekelijks een bijzondere auto of een model met een opvallend verhaal aan bod. Eerder deze week stelde Autovisie je de nieuwste Ford GT op Nederlands grondgebied aan je voor. Daarnaast werd in Sjoerds Weetjes de kunst van autocamouflage uitgelegd, verklapte Sjoerd je het geheim achter concept cars en kreeg de kijker het verhaal achter de meest opvallende Renntransporter te horen. En dit keer is het vizier op de fonkelnieuwe Ferrari 296 GTB gericht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.