Autovisie
Autovisie Video 27 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Opvolger Ferrari F12berlinetta krijgt V12

De orderboeken van de Ferrari F12berlinetta zijn al even gesloten. De productie draait weliswaar nog door tot het einde van het jaar, maar daarna is het tijd om het stokje over te dragen. In Italië rijdt zijn opvolger al rond.

V12

Hij mag dan nog goed ingepakt zijn, een ding kan hij niet verbergen: zijn geluid. De opvolger van de F12berlinetta krijgt gewoon weer een atmosferische V12. Waar Ferrari de 488 GTB heeft voorzien van een geblazen achtercilinder, houden de Italianen voor de top-GT van het merk vast aan een twaalfcilinder. Het is echter wel mogelijk dat er een versie met een achtcilinder onder gepositioneerd wordt, zoals Ferrari nu ook al doet met de GTC4Lusso. De 6,3 liter V12 in de Ferrari F12berlinetta levert al 740 pk, maar moet in de nieuwe auto nog krachtiger worden. Ter vergelijk: in de F12tdf heeft de twaalfcilinder 780 pk.

Sneller

Ferrari mikt op een sprint van 0-100 km/h in minder dan drie tellen. Extreem veel zullen ze daar niet voor hoeven te doen: de F12berlinetta doet het al in 3,1 seconden en de F12tdf klaart de sprint al in 2,9 tellen. Het nieuwe model moet echter een nog snellere automatische versnellingsbak met dubbele koppeling krijgen en ook vierwielsturing wordt mogelijk toegevoegd.

Geduld

Lang hoeven we niet te wachten op de opvolger van de F12berlinetta. De nieuwe auto wordt op de Autosalon van Genève, die begin maart 2017 van start gaat, getoond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.