Autovisie
Autovisie Nieuws 27 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Mazda met twee MX-5’s naar SEMA

Het is de grootste aftermarketbeurs in de wereld, de SEMA show in Las Vegas. Toch laten fabrikanten er elk jaar ook de meest uiteenlopende modellen zien. Mazda neemt deze twee extreme MX-5’s mee.

MX-5 Speedster Evolution

Vorig jaar liet Mazda al een MX-5 Speedster zien, maar de versie voor dit jaar is nog een stuk lichter geworden. Geen dak, geen voorruit en stoelen en deuren van carbon maakten hem al bijna flink lichter dan een standaard MX-5. Het kan nog extremer, blijkt met deze tweede Speedster. Waar de vorige 110 kg lichter was, met een gewicht van 943 kg, is deze nog eens bijna 50 kg lichter dan de vorige Speedster. Daarmee komt het gewicht van de MX-5 Speedster Evolution dus uit onder de 900 kg.

RF Kuro Concept

Aangezien er nu een tweede versie van de MX-5 is, de RF, is het niet meer dan logisch dat Mazda die auto ook heeft aangepast voor de show in Las Vegas. Het resultaat is de RF Kuro Concept. Hij heeft een nieuwe mat donkergrijze kleur en 17 inch wielen van Rays. Het grootste verschil met de productieversie zit hem echter in het onderstel. De RF Kuro heeft namelijk de instelbare dempers van de MX-5 Cup Racer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.