Autovisie
Autovisie Nieuws 28 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor Amerika: de Volkswagen Atlas

Volkswagen wil de Amerikaanse koper terugwinnen. Het merk komt daarom met de Volkswagen Atlas, een grote zevenzits crossover, speciaal voor de Noord-Amerikaanse markt. En natuurlijk zonder dieselmotoren.

CrossBlue Concept

Het heeft even geduurd. Al in 2013 liet Volkswagen de CrossBlue Concept zien op de autoshow van Detroit. De nieuwe Atlas lijkt slechts op een aantal details aangepast te zijn. Zo is het front nog wat imposanter geworden bij de productieversie en heeft hij andere koplampen gekregen. In hoofdlijnen lijkt hij echter identiek, waardoor je je af kunt vragen waarom hij zo lang op zich heeft laten wachten.

MQB

Als de Volkswagen Atlas later dit jaar in productie gaat, is het officieel de grootste auto die het merk ooit in Amerika heeft geproduceerd. Met zijn lengte van 5,04 meter, breedte van 1,98 meter en hoogte van 1,77 meter is het dan ook een serieus grote auto, terwijl hij toch gewoon gebaseerd is op het bekende MQB-platform. Binnenin is volgens Volkswagen dan ook plaats voor zeven volwassenen, verdeeld over drie zitrijen. Er passen dan misschien zeven volwassenen in, Volkswagen mikt met de Atlas juist op het segment van gezins-SUV’s. In de Verenigde Staten is er veel vraag naar forse SUV’s met zeven zitplaatsen met een relatief betaalbare prijs.

Tennessee

Om ervoor te zorgen dat de auto met een goede vanafprijs geleverd kan worden, wordt hij in Tennessee gebouwd. Daarnaast komt hij met vijf verschillende uitrustingsniveaus, zodat hij een groot deel van de markt kan bedienen. De Volkswagen Atlas wordt geleverd met twee verschillende motoren, een 2,0 liter viercilinder turbomotor met 241 pk en een 3,6 liter VR6 met 284 pk. De motoren zijn altijd gekoppeld aan een achttrapsautomaat. De kracht gaat standaard naar de voorwielen, maar voor de VR6 is optioneel ook vierwielaandrijving leverbaar.

In de lente van 2017 moet hij in de Amerikaanse showroom staan.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.