Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 10 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Ferrari F12berlinetta uitverkocht

Het is over en uit voor de Ferrari F12berlinetta. De Italiaanse sportwagenbouwer heeft de orderboeken voor de V12-sportcoupé gesloten. De productie loopt echter nog even door.

De laatste order is half april genoteerd. In de komende maanden zullen de laatste exemplaren van de F12berlinetta worden vervaardigd. Het allerlaatste exemplaar zal volgens planning pas eind dit jaar van de band rollen, zo heeft Autovisie vernomen. Hoeveel stuks Ferrari van de F12berlinetta dan heeft gemaakt, is niet bekend.

De F12berlinetta werd in 2012 op de Autosalon van Genève gepresenteerd als opvolger van de 599 GTB Fiorano op. Hij was lichter, compacter, rapper en opzienbarender dan zijn voorganger. De V12-motor hing net als zijn voorgangers voorin, maar het blok was nog nooit zo krachtig. In vergelijking met de F12berlinetta leverde de twaalfpitter een vermogen van 740 pk, liefst 120 pk meer dan de 599 GTB Fiorano. Het koppel steeg met 92 Nm tot 690 Nm. Wie nu nog op zoek is naar de dik 340 km/h snelle sportcoupé is dus aangewezen op een gebruikt exemplaar.

Opvolger

Aan de opvolger van de F12berlinetta wordt reeds hard gewerkt. Ferrari zou de sportcoupé in maart op de Autosalon van Genève kunnen presenteren, waarna de levering in de tweede helft van 2017 van start gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.

Reageer op artikel:
Ferrari F12berlinetta uitverkocht
Sluiten