Ramon Mens
Ramon Mens Video 8 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Motorworld Stuttgart: Pagani en McLaren – Autospot

Wie Stuttgart zegt, prikkelt de autoliefhebber. Stuttgart staat voor de thuishaven van Porsche en Mercedes-Benz. Maar er is meer voor de autoliefhebber!

Niet alleen staan in de Duitse plaats de fabrieken, ook het museum. Maar er is meer voor de autoliefhebber, zoals Motorworld. In een serie laten we je enkele attracties zien die Motorworld Stuttgart te bieden heeft. We volgen deze reeks met een bezoek aan de McLaren- en Koenigsegg-dealer van de Döhr Group.

Motorworld

Motorworld kent veel officiële dealers die er hun onderkomen hebben. Zo hebben de lokale partners van Bentley, Ferrari, Maserati, Lamborghini, McLaren, Koenigsegg en Porsche en hun showroom. Het is dus een mekka voor de liefhebbers van de moderne supersportwagens. En die auto’s staan niet alleen in de verlichte showrooms, ook de werkplaatsen zijn gevuld met de kostbare modellen.

Van de gevestigde autodealers opende McLaren Stuttgart zijn deuren voor de Autovisie-kijkers. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen neemt je mee langs de verschillende sportwagens van het Engelse merk en stuit op een Koenigsegg.

Deel 2

Dit is het tweede deel over Motorworld Stuttgart, want het complex heeft meer te bieden zoals officiële dealerschappen van luxe merken, autostalling van exclusieve automobielen, aan auto’s gerelateerde winkels en klassiekerwerkplaatsen. In een andere aflevering van deze korte videoserie belichten we andere bezienswaardigheden.

Het concept Motorworld in Böblingen/Stuttgart begon in 2009, toen een oud vliegveld werd omgebouwd tot hotel en showrooms. In de loop der jaren is het complex uitgebreid en hebben nota bene de lokale dealers van Ferrari, Bentley, McLaren, Lamborghini, Maserati, Porsche er hun onderkomen. Het concept beperkt zich overigens niet tot Stuttgart alleen. Er zijn meerdere vestigingen, zoals in Keulen, Berlijn en München. In Frankfurt en Düsseldorf staan soortgelijke concepten.

Autospot

Ben je benieuwd naar onze eerste video over Motorworld? Klik dan op deze link! Heb je zin in meerdere autospot-video’s, kijk dan op ons YouTube-kanaal of onze website!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.