Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Video 1 sep 2020
Leestijd: 1 minuut

Motorworld Stuttgart: klassiekers kijken bij Arthur Bechtel

Wie Stuttgart zegt, prikkelt de autoliefhebber. Stuttgart staat voor de thuishaven van Porsche en Mercedes-Benz. Niet alleen staan in de Duitse plaats de fabrieken, ook het museum. Maar er is meer voor de autoliefhebber, zoals Motorworld. In een serie laten we je enkele attracties zien die Motorworld Stuttgart te bieden heeft. We trappen af met Arthur Bechtel Classic Motor. 

De klassiekerspecialist bestaat al enkele decennia en richt zich op de bovenzijde van de oldtimermarkt. Het bedrijf levert auto’s in topconditie. Tijdens ons bezoek stonden in de showroom hoofdzakelijk modellen van Mercedes-Benz. De onderneming haalt ze van heide en ver, restaureert de auto’s in eigen beheer en verzorgt ook het onderhoud. Arthur Bechtel is gevestigd in het nieuwe pand op het terrein van Motorworld. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen bezocht het bedrijf en neemt je mee door de collectie.

Motorworld Stuttgart 

Dit is het eerste deel over Motorworld Stuttgart, want het complex heeft meer te bieden zoals officiële dealerschappen van luxe merken, autostalling van exclusieve automobielen, aan auto’s gerelateerde winkels en klassiekerwerkplaatsen. In een andere aflevering van deze korte videoserie belichten we andere bezienswaardigheden. 

Het concept Motorworld in Böblingen/Stuttgart begon in 2009, toen een oud vliegveld werd omgebouwd tot hotel en showrooms. In de loop der jaren is het complex uitgebreid en hebben nota bene de lokale dealers van Ferrari, Bentley, McLaren, Lamborghini, Maserati, Porsche er hun onderkomen. Het concept beperkt zich overigens niet tot Stuttgart alleen. Er zijn meerdere vestigingen, zoals in Keulen, Berlijn en München. In Frankfurt en Düsseldorf staan soortgelijke concepten.  

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.