Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 1 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Minimale facelift voor Toyota Land Cruiser

Weer een facelift voor een van de langst rondrijdende modellen van Toyota. De Toyota Land Cruiser heeft, sinds 2007, al diverse updates gekregen. Het 2020 model biedt meer vermogen, actieve veiligheidssystemen, een uitgebreider infotainmentsysteem en een optionele Black Line.

Meer vermogen

De 2.8 liter dieselmotor biedt 27 pk vermogen en 50 Nm koppel meer dan zijn jongere broertje. Met ruim 200 pk, 500 Newtonmeter koppel en een 6-traps automaat trekt deze SUV vanuit stilstand onder de 10 seconden van 0 naar 100km/u. Dat is geen baanbrekende sprint, maar toch drie seconden sneller dan zijn voorganger. Door het toevoegen van een start/stop-systeem is de CO2-uitstoot iets gedaald, ook het brandstofverbruik is hierdoor met 0,7 l/100 km afgenomen.

Nachtblind

Moderne infotainment met o.a. Apple CarPlay en Android auto.

Ook het multimediasysteem heeft een update gekregen naar de standaarden van 2020. Het systeem is sneller en ondersteunt Apple CarPlay en Android Auto. Het navigatiesysteem zal zich de komende 3 jaar zelf up-to-date houden door over-the-air updates.

Door de nieuwe intelligente cruise control en een Pre-Collision systeem is de Land Cruiser een stukje veiliger geworden. Het Pre-Collision systeem ziet, overdag, overstekende voetgangers en fietsers. In het donker is de Toyota iets minder opletten, een fietser wordt in het donker niet door de auto opgemerkt.

Black Line

De Toyota Land Cruiser wordt ook leverbaar met een ‘Black Line’. Naast een donkere grill, sierlijst achter en middenconsole worden ook de mistlampen, buitenspiegels, achterlichten en ramen omlijst met een donkere kleur. Dit alles op 18” inch lichtmetalen velgen maakt de Black Line compleet.

De Black Line herken je aan wat donkere accenten.

De vernieuwde Toyota Land Cruiser is vanaf november bij de dealers beschikbaar. Rijklaar (op geel kenteken) kost de Land Cruiser minimaal 92.995 euro. Voor de zakelijke rijder is de off-roader iets aantrekkelijker. Wanneer je de Toyota op grijs kenteken rijdt, bespaar je bijna 60.000 euro en kun je de SUV al voor 34.295 euro op je oprit zetten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.