Autovisie
Autovisie Video 9 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

McLaren Formule 1 wil jou! Als officiële simulatorcoureur

Als iemand tegen je zegt dat je vierkante ogen krijgt van het gamen, heb je nu een antwoord klaar. Want je kunt er namelijk ook een jaarcontract bij McLaren van krijgen. Het Formule 1-team is op zoek naar de snelste gamer ter wereld.

De wedstrijd heet dan ook heel simpel: World’s Fastest Gamer. Iedereen kan meedoen, zo lang je maar in meerdere games en op meerdere consoles snel kunt zijn. Om welke spellen het precies gaat, meldt McLaren niet, maar Gran Turismo en Forza Motorsport zullen ongetwijfeld in de selectie zitten.

“De winnaar krijgt een jaarcontract bij McLaren als officiële Formule 1-simulatorcoureur”

Een jury van game- en Formule 1-experts kiest uit alle deelnemers zes finalisten van over de hele wereld. Vier anderen kunnen zich in de zomer kwalificeren in online races. In de herfst komen de tien finalisten bij elkaar op het McLaren Technology Center, waar ze tegen elkaar moeten strijden in racespellen, maar ook op het gebied van technische kennis en teamgeest.

LEES OOK: MCLAREN F1-OPVOLGER WORDT… EUHM… NOGAL PRIJZIG

Daarna krijgt de winnaar van de World’s Fastest Gamer-competitie een jaarcontract bij McLaren als officiële Formule 1-simulatorcoureur. Bovendien zal hij of zij samenwerken met het Formule 1-team in Engeland en tijdens Grand Prixs om de auto’s van Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne te verbeteren. Klik hier voor meer details over de wedstrijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.