Autovisie
Autovisie Video 29 aug 2016

De Lexus LC moet nog komen, maar er is al een raceversie

Toyota werkt hard aan het sportieve imago van luxemerk Lexus. Onder meer door zo snel mogelijk met nieuwe modellen te gaan racen, zoals de Lexus LC.

Lexus LC 500 Super GT500

Lexus LC

Een beetje opmerkelijk is het wel. De Lexus LC werd begin dit jaar onthuld en is pas vanaf begin 2017 verkrijgbaar. De LC 500 wordt het (voorlopige) topmodel, met een 475 pk-sterke vijfliter V8 – de hybride LC 500h zal in elk geval in ons land wat populairder zijn.

Tegelijkertijd gaat het Japanse merk racen met de nieuwe grote coupé, in elk geval in eigen land. De net onthulde LC 500 Super GT 500 doet mee in het Japanse toerwagenkampioenschap, dat te vergelijken is het met de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM).

De auto is opgebouwd volgens de zogeheten Class 1-regels en voorzien van een tweeliter viercilinder met turbo. De gelijkenis met een productie-LC is dan ook vooral cosmetisch.

RC F

De LC lost zo nog geen drie jaar al de RC F af, die sinds het seizoen 2014 dienst deed als racer in de Super GT. Opvallend genoeg racet datzelfde model pas sinds vorig jaar in Europa en de Verenigde Staten – de GT3-versie heeft sindsdien vooral veel kilometers gemaakt op de Nürburgring.

LFA

Lexus maakt het nog bonter met de LFA. De supercar was sowieso wel tien jaar in ontwikkeling en werd in verschillende fasen als studiemodel aan de wereld getoond. De productieauto verscheen pas in 2011, maar in 2008 bedwong Lexus al ‘De Groene Hel’ met de raceversie van het prototype. Ook tijdens de 24 Uur van de Nürburgring kwam de Lexus LFA in actie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.