Autovisie
Autovisie Nieuws 29 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe brede Mercedes-Benz G-Klasse aan het testen

Aan alles komt een eind, zo ook aan de Mercedes-Benz G-Klasse. Toch hoef je niet te rouwen, want de nieuwe G-Klasse gaat sterk lijken op het origineel. Autovisie-lezers Hugo en Emily van Steijn kwamen de nieuwe Geländewagen al tegen bij de Mont-Ventoux.

Mercedes-Benz G-Klasse - Hugo en Emily van Steijn - Autovisie.nlAluminium

De vervanger van de Mercedes-Benz G-Klasse zit er al een tijd aan te komen. Hij wordt ingrijpend gemoderniseerd en krijgt een tien centimeter bredere aluminium carrosserie. Die tien centimeters komen vooral de binnenruimte ten goede, want nu is het interieur van de G-Klasse nauwelijks breder dan dat van een A-Klasse en dat past volgens Mercedes-Benz niet bij de uitstraling van de auto. Aluminium heeft verder het voordeel dat het een stuk lichter is. Zo moet de auto tussen de 200 en 400 kilogram lichter worden.

Geen volumemodel

De nieuwe G-Klasse wordt dan weliswaar breder en comfortabeler, het blijft een buitenbeentje binnen het gamma van Mercedes-Benz. Het merk rekent er dan ook niet op dat de auto met een nieuw uiterlijk opeens een volumemodel gaat worden. Wel heeft hij duidelijk zijn sporen verdiend en heeft hij trouwe fans die de auto uit een financieel oogpunt meer dan rechtvaardigen. Naast het nieuwe uiterlijk wordt hij ook van binnen gemoderniseerd en krijgt hij alle moderne systemen aan boord die worden geleverd in andere modellen van Mercedes.

2017

De nieuwe Mercedes-Benz G-Klasse wordt volgend jaar gelanceerd. De huidige auto is dan 38 jaar op de markt geweest. Hij maakt zijn debuut waarschijnlijk op de autoshow van Detroit, begin 2017.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.