Autovisie
Autovisie Video 15 apr 2022
Leestijd: 1 minuut

Lamborghini Countach voor 21e eeuw | Sjoerds Weetjes 289

In minder dan een jaar tekende en ontwikkelde het Lamborghini-team een nieuwe Countach, naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de legendarische supercar uit de jaren 70 en 80. Nu weer een klein jaar heeft Lamborghini de allereerste Countach afgeleverd. En die staat in Nederland!

De eerste Countach is in mei 2021 gekocht door een Nederlander en deze enorme Lamborghini-liefhebber kreeg dan ook het allereerste exemplaar wereldwijd. Hij wordt dan ook gezien als een van de belangrijkste Lamborghini-klanten wereldwijd. Niemand minder dan de CEO van de Italiaanse sportwagenfabrikant, de Duitser Stephan Winkelmann, begeleidde de koper tijdens de presentatie van de designstudie, die enkele maanden later tijdens de Monterey Car Week met als onderdeel het beroemde Pebble Beach Concours d’Elegance aan de rest van de wereld werd getoond.

Voor andere liefhebbers

Kort voor de officiële overhandiging mocht Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen van de koper de auto bewonderen en andere liefhebbers de Countach anno 2022 verklaren. In deze aflevering van Sjoerds Weetjes vertelt Sjoerd je de bijzondere details van de nieuwe few-off supercar. Hij verklaart de overeenkomsten met de originele Countach, die ooit als project P112 -abusievelijk L112 in de video genoemd- en legt het koopproces uit.

Sian en Centenario

Met de Countach geeft Lamborghini een vervolg aan een reeks few-off supercars. De Countach volgt na de Sian (2019), die in de voetsporen trad van de Centenario (2016). Zowel de Sian als de Centenario, die eveneens in handen van enkele Nederlandse liefhebbers zijn, kwamen reeds aan bod in de videoreeks Sjoerds Weetjes van Autovisie.

Sjoerds Weetjes #38: wat maakt de Lamborghini Centenario zo speciaal?

Je mag je Lamborghini Sian niet zomaar doorverkopen

Zo zie je de Countach in de Lamborghini Sian – Sjoerds Weetjes 236

Ook deze Lamborghini Sian is voor Nederland – Sjoerds Weetjes 264

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.