Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 15 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Voor Nederlanders onbekende occasion: Hyundai Kona N met 280 pk

De Kona kennen we in Nederland als ruime en toch relatief zuinige crossover in het B-segment. Echter, in het buitenland is een ruigere versie van de Koreaan leverbaar: de Hyundai Kona N.

In de rubriek ‘voor Nederlanders onbekende occasion’ struinen we Gaspedaal.nl af op zoek naar tweedehands auto’s die origineel niet in Nederland geleverd zijn, maar je hier wel als (jong gebruikte) occasion kan kopen. Met deze auto’s ben je sowieso uniek!

Hyundai Kona N

De Hyundai Kona N werd vorig jaar geïntroduceerd, maar is in Nederland niet leverbaar. Desondanks is het een leuke auto om als occasion te kopen.

Hyundai Kona N, occasion, Nederland onbekend

Onder de motorkap ligt dezelfde 2,0-liter T-GDi-motor als in de i30 N Performance. Deze vierpitter is goed voor 280 pk en 392 Nm koppel. Om de trekkracht fatsoenlijk op de weg over te brengen, beschikt de Kona N over een Electronic Limited Slip Differential (e-LSD). De Hyundai Kona N sprint door middel van launch control in 5,5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur en behaalt een topsnelheid van 240 kilometer per uur.

Verschillende modi

De krachtbron werkt samen met een automatische versnellingsbak met acht verzetten en dubbele koppeling. De DCT-bak heeft drie modi: N Power Shift, N Grin Shift en N Track Sense Shift.

Hyundai Kona N, occasion, Nederland onbekend

In eerstgenoemde stand schakelt de automaat sneller op. Voor de ‘Grin Shift’ dient de bestuurder een knop op het stuur in te drukken, waarna de motor en versnellingsbak gedurende 20 seconden hun optimale prestaties leveren. De N Track Sense Shift zorgt ervoor dat de auto zo snel mogelijk is op het circuit.

De Hyundai Kona N als occasion

Autovisie vindt een Hyundai Kona als occasion in bij een dealer in het Gelderse Tiel. De auto komt uit 2021 en heeft slechts 2.291 kilometer op de teller staan. De Hyundai is voorzien van opvallende stickers, draagt de kleur Sonic blue en staat op de 19 inch lichtmetalen velgen die standaard geleverd worden op de Hyundai Kona N. De stoelen zijn vervaardigd van alcantara en voorin verkoeld en verwarmd. Ook de achterbank heeft verwarmde zittingen.

Hyundai Kona N, occasion, Nederland onbekend

Deze Kona N is, op dit moment, de enige in Nederland. De verkoper vraagt 54.885 euro voor de bolide.

Op pad met de Hyundai Kona

Met de Hyundai Kona N ging Autovisie nooit op pad, maar wel met het ‘gewone’ model. Zie hier wat de redactie in 2017 van de compacte crossover vond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.