Autovisie
Autovisie Sjoerds Weetjes 27 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Ford Mustang Bullitt (2018) – Sjoerds Weetjes #175

Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van filmklassieker Bullitt introduceerde Ford een speciale editie van de Mustang. Tsja, dat doe je als je destijds een van de hoofdrollen in de film vertolkte. Maar Ford mag niet zomaar de naam Bullitt achter Mustang plakken.

Hoe dat zit, legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit in een nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes, waarin de speciale Ford Mustang Bullitt centraal staat. Het bewuste exemplaar is nota bene een van de allereerste exemplaren die in 2018 de fabriek verliet. Hij draagt het productienummer 006, wetende dat Ford alle nummers opeenvolgend maakte en de klant geen individueel productienummer liet kiezen.

Onbekend

Er is, zoals je in de video hoort, maar één uitzondering gemaakt, maar die persoon is dan ook verantwoordelijk voor de Mustang Bullitt. Hoeveel exemplaren Ford uiteindelijk heeft gemaakt, is niet bekend. Hij werd alleen in 2018 en 2019 als modeljaar 2019 en 2020 gebouwd. De productie eindigde 25% hoger dan verwacht, hoofdzakelijk door de internationale vraag naar de speciale editie.

Met de nieuwste Mustang Bullitt bracht Ford voor een derde maal een speciale editie uit. In 2001 verscheen de eerste uitgave, in 2008 de tweede. En dan te weten dat de autobouwer niet bij de filmopnames betrokken was. Filmstudio Warner Brothers kocht twee exemplaren voor de filmopnames. Vandaag de dag zou zo’n bedrijf alle autobouwers af gaan om tegen betaling de producten te gebruiken!

Speciale versie

Dat Ford de naam Bullitt weer gebruikt is uiteraard in overleg met de filmstudio, maar voor de aankleding van de Mustang Bullitt heeft de autobouwer alle vrijheid. Het ontwikkelingsteam heeft de speciale versie samengesteld. Het stelde voor de uitvoering uiteraard de Highland Green-kleur beschikbaar, al kon je de Fastback ook in zwart krijgen. De groene tint is uiteraard een directe verwijzing naar de filmauto. Ook het ontbreken van een logo op de grille – Warner Brothers had de auto ‘anoniem’ gemaakt door de logo’s te verwijderen – is op het nieuwste exemplaar doorgevoerd. Achterop, tussen de achterlichtunits, zit het logo van Bullitt. Het exterieur is verder aangekleed met zwarte gemaakte uitlaateindstukken en rode remklauwen.

Pookknop

Het specifieke Bullitt-embleem monteert Ford ook op het stuurwiel, terwijl de pookknop is vervangen door een witte bal. Op het dashboard prijkt het plaquette met serienummer. Onderhuids geeft Ford de Mustang Bullitt de van de GT350 inlaatspruitstuk. De 5.0 V8-motor perst er in de Bullitt meer vermogen uit: de 480 paarden worden nu met tussenkomst van een handgeschakelde zesbak naar de achterste wielen gedirigeerd.

Ford Nederland kreeg in eerste instantie één exemplaar. Het prijskaartje van de auto werd bepaald op € 117.845,-, een prijs die door latere belastingaanpassingen tot € € 123.055,- steeg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.