Autovisie
Autovisie Nieuws 27 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Centro 911, een Porsche met centrale F1-zitpositie te koop

Als je naar de foto’s van de buitenzijde kijkt, valt het niet direct op, maar zodra je oog valt op het stuurwiel… Dan zie je dat het stuur zich in het midden van de auto bevindt. Een van de Centro 911-jes wordt nu te koop aangeboden.

De Centro 911 is, zoals zijn naam al aangeeft, geen standaard-Porsche. De naam is een verwijzing naar het centraal geplaatste stuurwiel. Het Amerikaans bedrijf Trinity Motorsports Group in Lima, Ohio, bouwde de 911 om tot een F1-look-a-like. En dus verhuisde het stuurwiel naar het midden van de auto. Het dashboard leverde aan de rechterkant een deel in, maar dat stuk bevindt zich nu deels aan de linkerzijde van het stuur.

Carbon fibre

Het nieuwe dashboard is van carbon fibre gemaakt. De middentunnelsectie staat op de plek van de voorste passagiersstoel. Door de hele constructie zijn eindelijk de achterste twee zitplaatsen bruikbaar, want daar heb je normaliter geen beenruimte. Nu strek je de benen tot als het ware het schutbord.

porsche centro 911

Centro 911 heeft enkele Porsches omgebouwd. Het idee begon met een Cabriolet. Een klant wilde de centrale zitpositie eigenlijk in zijn Lamborghini Gallardo, maar uiteindelijk werd gekozen voor de Duitse sportwagen. De hele conversie duurde volgens het bedrijf toen 14 maanden. De tweede auto, een Coupé, werd in zeven weken gerealiseerd.

Kosten

Het totale kostenplaatje bedroeg 85.000 dollar en dan moest je zelf een 911 aanleveren. Via de veiling van Bring-a-trailer wordt er nu een aangeboden. Dat exemplaar dateert van 2008, is een Carrera S, beschikt over de bekende 3,8 liter zescilinder boxermotor met 33.000 gereden mijlen op de teller en aangekleed met een Aerokit, 19 inch Sport Design wheels, zodat hij er uit ziet als een willekeurige 911. Alleen als je door de voorruit kijkt, zie je de afwijkende positie van het stuurwiel.

Heb je interesse, wees dan snel: de veiling eindigt in vier dagen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.